Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adana’da gıdaların raf ömrünü uzatacak doğal koruyucular geliştirildi

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Uçar, laboratuvar ortamında herhangi bir kimyasal koruyuculara başvurmadan biberiye, kekik, adaçayı gibi bitkisel yağları kullanarak gıdalarda nanoteknolojik doğal koruma sistemi oluşturdu. Çalışmayla, bitkisel kaynaklı doğal bileşenlerle özellikle balık ürünleri, et ve köfte gibi kolay bozulabilir gıdaların sentetik katkı maddeleri kullanılmadan raf ömrünün uzatılabildiği ortaya konuldu.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Erciyes Kayak Merkezi’nde itfaiye ekipleri 7/24 görevde
  2. Bodrum'da sağanak; cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yolda kaldı
  3. Tarihi Hasankeyf’teki 5 bin yıllık mağaralardan 10’u turizme açılıyor
  4. Öğrenci servis midibüsü ile kamyonet çarpıştı: 17 yaralı
  5. Göksu Deltası'nda göçmen kuş yoğunluğu
  6. İnşaat ustası babasının yaptığı eski Edirne evlerini, rölyefle buluşturdu
  7. Özel gereksinimli Atakan'ın hafızası, karikatür yeteneğiyle birleşti
  8. Amastris Antik Kenti'nde Roma dönemine ait sütunlar yerlerine yerleştiriliyor
  9. Down sendromlu 7 genç kız, temsili düğünde gelinlik giydi
  10. Osmaniye’de 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 2 ölü, 7 yaralı

© Copyright 2025

DHA