Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Baba yadigarı dükkanda unutulmaya yüz tutmuş yemek mirasını yaşatıyor

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Hanı'nda 90 yıllık dükkanlarında baba yadigarı mesleğini devam ettiren Rafael Palombo (80), sazan balığı yumurtasından unutulmaya yüz tutmuş sefarad lezzeti olan 'tarama' mezesi ile mumlu kefal yumurtasından 'bottarga' yapıyor. Palombo, "Balık yumurtası kültürü devam ediyordu ama tarama, unutulmaya yüz tutmuş bir mezeydi. Çünkü yapmak biraz beceri istiyor. Kimse de uğraşmıyor, yeni nesil bu lezzetleri yapmıyor. Sırf lezzet kaybolmasın diye uğraşıp, yapıyorum" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Kamyonla çarpışan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 2 yaralı
  2. İzmir’de belediye işçileri eylemin ikinci gününde meşalelerle yürüdü
  3. Baba ile oğlunun ölümüne ilişkin 7 şüpheliye 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi
  4. Van'da buzlanmış yolda zincirleme kaza; 5 yaralı
  5. Aralık ayında denize girip, güneşlendiler
  6. Şehit polis memuru, memleketi Samsun’da toprağa verildi
  7. Eski sevgilisinin bıçakladığı Gülhan'ın arkadaşı: 2 yıldır kaçıyordu
  8. Ağrı'da yoğun sis; görüş mesafesi 10 metrenin altında
  9. Yüksek lisans öğrencisi radar, arama kurtarma cihazı ve kamikaze dron geliştirdi
  10. 59 yıllık acıda 65 şehide vefa: Şehitliğimiz, her yıl ziyaret ettiğimiz umremizdir

© Copyright 2025

DHA