Bakan Ersoy: Kapadokya'nın eşsiz mutfağı artık MICHELIN Rehberi'nde
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kapadokya'nın eşsiz mutfağı artık MICHELIN Rehberi'nde. Orta Anadolu'nun binlerce yıllık lezzet mirasını bugüne taşıyan Kapadokya; İstanbul, İzmir ve Muğla'nın ardından MICHELIN Rehberi 2026 seçkisine dahil edildi" dedi.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Kapadokya, gastronomide de adından söz ettirecek bir başarıya imza attı. MICHELIN Rehberi, İstanbul, İzmir ve Muğla'nın ardından Türkiye'deki kapsamını Kapadokya'ya da genişletti. Kapadokya, 2026 MICHELIN Restoran seçkisine dahil edilen en yeni destinasyon oldu. Hititlerden Roma İmparatorluğu'na, Selçuklulardan Osmanlılara uzanan bir medeniyetler mirasına ev sahipliği yapan Kapadokya, yalnızca doğal güzellikleriyle değil, mutfağıyla da uluslararası platformlarda öne çıkıyor.