Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çayda 'bilinçsiz gübreleme' tehlikesi; toprak kalitesi geriledi

Küresel iklim değişikliğinin son yıllarda tarımda rekolte kayıplarına yol açtığı Doğu Karadeniz'de, azot içerikli kompoze gübrelerin aşırı kullanımı kaynaklı bilinçsiz gübreleme de çay tarımını olumsuz etkiliyor. Rize Ticaret Borsası (RTB) tarafından yapılan analizlerde, yaş çay sürgünü yapılan tarım toprağında PH değerinin 5,5'tan 3,5 seviyelerine gerilediği tespit edildi. RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, "PH değeri düştüğünde olması gereken kaliteden daha kalitesiz bir çay içmiş oluyoruz" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Temel kazısında el ve ayakları bağlı, toprağa gömülü kadın cesedi bulundu
  2. Korhan Berzeg'in kafatası ve kemikleri, 84 yıl önce ölen babasının mezarının yanına defnedilecek
  3. Tunceli’de sıcak hava balonu turizmi
  4. Yaptırdıkları teknede ısınmak için ateş yakan 2 arkadaş, kömürden zehirlenip öldü
  5. Park halindeyken yokuş aşağı hareket eden midibüs, 9 araca çarptı
  6. Çanakkale'de toplu arı ölümleri
  7. Tekvandoda Avrupa şampiyonu olan sporcunun hayali ailesine ev alabilmek
  8. Hortumun domates seralarını yerle bir ettiği anlar kamerada
  9. İzmir'de eğitimlerini tamamlayan sözleşmeli erler yemin ederek görevlerine başladı
  10. 4 yıldır sahiplendiği 'Badem' adlı köpeğiyle uçuyor

© Copyright 2024

DHA