Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çayda 'bilinçsiz gübreleme' tehlikesi; toprak kalitesi geriledi

Küresel iklim değişikliğinin son yıllarda tarımda rekolte kayıplarına yol açtığı Doğu Karadeniz'de, azot içerikli kompoze gübrelerin aşırı kullanımı kaynaklı bilinçsiz gübreleme de çay tarımını olumsuz etkiliyor. Rize Ticaret Borsası (RTB) tarafından yapılan analizlerde, yaş çay sürgünü yapılan tarım toprağında PH değerinin 5,5'tan 3,5 seviyelerine gerilediği tespit edildi. RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, "PH değeri düştüğünde olması gereken kaliteden daha kalitesiz bir çay içmiş oluyoruz" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Rize'nin yüksekleri beyaza büründü
  2. Sivas'ta minyatür bıçakların ustası 'Şirin Baba'ya hastalık engeli
  3. Körzüt Kalesi’ndeki kazılarda Urartu tarihi için önemli verilere ulaşıldı
  4. Şahika Ercümen’in de daldığı Aynalıgöl Mağarası, bu yıl 60 bin ziyaretçiyi ağırladı
  5. Bodrum'da yılbaşı hareketliliği; otellerde doluluk yüzde 50'yi aştı
  6. Sivas'ta kar yağışı
  7. Çanakkale’de Ayazma Pınarı Tabiat Parkı'na jandarma koruması
  8. Libya askeri heyetinin cenazeleri, ülkelerine gönderildi
  9. Yavruları ‘Umut’u kaybeden çift, koruyucu aile oldukları çocuğa ‘umut’ oldu
  10. Kocaeli merkezli fuhuş operasyonunda 10 tutuklama

© Copyright 2025

DHA