Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Coğrafi işaret tescilli 'Konya Tiridi'nin tarihi, Selçuklu saraylarına dayanıyor

Konya'nın coğrafi işaret tescilli yemekleri arasında yer alan kemikli kuzu eti, tandır ekmeği, mor soğan, süzme yoğurt, sarımsak, domates, yeşil biber ve et suyu dökülüp yapılan 'Konya Tiridi'nin tarihi, Selçuklu İmparatorluğu dönemindeki saray mutfağına dayanıyor. Şef Ahmet Özbay, 'Konya Tiridi' yemeğinin etli ve patlıcanlı olarak iki çeşit yapıldığını ancak tatlısının bile olduğunu söyledi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
  2. 60 ton yük taşıyan TIR'ın tekeri koptu
  3. ‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar
  4. Uzman çavuş, bacanağını öldürüp intihar etti
  5. Erciyes Kayak Merkezi’nde itfaiye ekipleri 7/24 görevde
  6. Bodrum'da sağanak; cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yolda kaldı
  7. Tarihi Hasankeyf’teki 5 bin yıllık mağaralardan 10’u turizme açılıyor
  8. Öğrenci servis midibüsü ile kamyonet çarpıştı: 17 yaralı
  9. Göksu Deltası'nda göçmen kuş yoğunluğu
  10. İnşaat ustası babasının yaptığı eski Edirne evlerini, rölyefle buluşturdu

© Copyright 2025

DHA