Coğrafi işaret tescilli 'Konya Tiridi'nin tarihi, Selçuklu saraylarına dayanıyor
Konya'nın coğrafi işaret tescilli yemekleri arasında yer alan kemikli kuzu eti, tandır ekmeği, mor soğan, süzme yoğurt, sarımsak, domates, yeşil biber ve et suyu dökülüp yapılan 'Konya Tiridi'nin tarihi, Selçuklu İmparatorluğu dönemindeki saray mutfağına dayanıyor. Şef Ahmet Özbay, 'Konya Tiridi' yemeğinin etli ve patlıcanlı olarak iki çeşit yapıldığını ancak tatlısının bile olduğunu söyledi.Konya'nın yöresel yemekleri arasında yer alan tirit, Büyükşehir Belediyesi'nin Türk Patent ve Marka Kurumu'na 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 2020 yılında başvurusu üzerine 2022 yılında 'Konya Tiridi' adıyla coğrafi işaretli olarak tescillendi.