Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ece, patatesli köfte yedikten sonra ölmüştü; uzmanından 'çapraz bulaşma' uyarısı

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'deki bir restoranda Ece Melisa Mercankaya'nın (5) patatesli köfte, Servet Polat'ın (60) da kumpir yemesinden sonra zehirlenerek ölümlerine ilişkin, tercih edilen mekanların hijyenik koşullarının kontrolüne dikkati çekti. Toprak, "Genellikle çapraz bulaşma yaşanıyor. Bu nedir; pişmiş ürünün kesildiği bıçaklarla ve tahtalarda çiğ ürünlerin kesilmesi. Çiğ ürünler sonrasında pişirilmediği için çapraz bulaşmaya neden olabiliyor. Örneğin pişmiş et kesildi aynı tahta ve bıçakla yemeğin domatesi kesilebilir. Bu da çapraz bulaşmayla gıda zehirlenmesine sebep olur" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Karlıova'da yoğun kar; 10 köy yolu kapandı
  2. Uludağ’a teleferikle çıkmak isteyenler kuyruk oluşturdu
  3. Zonguldak'ta kuvvetli rüzgar; 90 yaşındaki çınar ağacı devrildi
  4. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 106'ncı yıl dönümü kutlandı
  5. Gölcük Tabiat Parkı beyaz örtüyle kaplandı
  6. 48 yıllık gelenek bozulmadı: Amatör futbol kulübünden ‘baba hindi’ ödüllü okey turnuvası
  7. Rize'nin yüksekleri beyaza büründü
  8. Sivas'ta minyatür bıçakların ustası 'Şirin Baba'ya hastalık engeli
  9. Körzüt Kalesi’ndeki kazılarda Urartu tarihi için önemli verilere ulaşıldı
  10. Şahika Ercümen’in de daldığı Aynalıgöl Mağarası, bu yıl 60 bin ziyaretçiyi ağırladı

© Copyright 2025

DHA