Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ece, patatesli köfte yedikten sonra ölmüştü; uzmanından 'çapraz bulaşma' uyarısı

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'deki bir restoranda Ece Melisa Mercankaya'nın (5) patatesli köfte, Servet Polat'ın (60) da kumpir yemesinden sonra zehirlenerek ölümlerine ilişkin, tercih edilen mekanların hijyenik koşullarının kontrolüne dikkati çekti. Toprak, "Genellikle çapraz bulaşma yaşanıyor. Bu nedir; pişmiş ürünün kesildiği bıçaklarla ve tahtalarda çiğ ürünlerin kesilmesi. Çiğ ürünler sonrasında pişirilmediği için çapraz bulaşmaya neden olabiliyor. Örneğin pişmiş et kesildi aynı tahta ve bıçakla yemeğin domatesi kesilebilir. Bu da çapraz bulaşmayla gıda zehirlenmesine sebep olur" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. 4 bin metrekarelik serada dört mevsim topraksız çilek üretiyor
  2. Asker babasını özleyen Gökçe'ye validen sürpriz ziyaret
  3. İzmir'de belediye işçilerinin eylemi 4'üncü gününde
  4. Turgutlu'daki tahliye edilen iki binada belediyeden inceleme
  5. İzmir'de yeni yıl öncesi alkol ve tütün operasyonu
  6. Şarkıcı Güllü’nün kızı ile arkadaşı, Gürcistan ya da Fransa’ya kaçacakmış
  7. Eski sevgilisinin öldürdüğü Gülhan, 15 ay önce DHA'ya konuşmuştu: Sürekli tehdit ediyor
  8. Anadolu parsı, Tunceli kırsalında ağaçta görüntülendi
  9. Gabar Dağı'ndaki '7 katlı apartman mağara' doğaseverlerin rotasına girdi
  10. Sağanak nedeniyle su altında kalan mahalle ve tarım arazileri havadan görüntülendi

© Copyright 2025

DHA