Edirne tava ciğerinin garnitürü acı biberi lokumla birleştirdi; ismini ‘Dünya Hali’ koydu
Edirne’de şekerleme ustası Arif Meriç (67), kentin coğrafi işaret tescilli meşhur tava ciğerinin yanında sunulan Karaağaç acı biberini, lokumla birleştirdi. Acı biberli lokuma ‘Dünya Hali’ adını veren Meriç, "Önce tatlandırıyor, ‘ha bunda acı falan yok’ diyor müşteri. Ondan sonra bakıyorum gözlerinden mutluluk gözyaşı geliyor. Tatlı acı, ikisi bir arada. Bu bir ‘dünya hali’ lokumudur" dedi.Kentte yaklaşık 50 yıldır şekerlemecilik yapan Arif Meriç, torunlarının tavsiyesiyle Edirne’nin meşhur lezzeti tava ciğerin yanında garnitür olarak sunulan Karaağaç acı biberini lokumla birleştirdi. Edirne’de sadece Karaağaç Mahallesi’nde ata tohumuyla üretilen acı biberle lokumu karıştıran Meriç, önce kendisi tattı, ardından ailesine tattırdı.