Edirne'de Türkiye'nin en büyük tenceresinde 6 ton pilav pişirildi
Edirne'de düzenlenen 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali'nde Türkiye'nin en büyük tenceresinde 6 ton pilav pişirilerek, vatandaşlara ikram edildi.Edirne Valiliği tarafından bu yıl 2'nci kez gerçekleştirilen 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali'nin 3'üncü gününde, Türkiye'nin en büyük tenceresinde 6 ton pilav pişirildi. Kentin Söğütlük Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Şef Ramazan Bingöl, Bedri Usta lakaplı ünlü kebapçı Bedrettin Aydoğdu, pilav restoranı zinciri sahibi Nedim Şahin ile vatandaşlar katıldı. Dua edilmesinin ardından dev tencerenin kapağı açılarak, protokol üyeleri ve şefler tarafından 6 ton pilava kavurma eklenerek karıştırıldı. Hazırlanan pilav, vatandaşlara ikram edilirken, etkinliğe gelen çok sayıda vatandaş, pilav alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.