Geleneksel Trabzon mutfağı yeniden canlandı
Trabzon’un Sürmene ilçesinde zengin mutfak kültürünü yaşatmak amacıyla ’Geçmişten Günümüze Unutulmaya Yüz Tutmuş Trabzon Mutfağı’ etkinliği düzenlendi. Geleneksel mutfak kültürünün korunmasının önemine dikkat çeken Dr. Ender Saraç, “Trabzon, ülkemizin çok bereketli bir köşesi. Dağı, denizi, deresi ve gölleriyle inşallah torunlarımıza daha yeşil, bereketli ve geleneksel tatların korunduğu bir Trabzon bırakırız” dedi.Sürmene ilçesinde ünlü şef Akif Budak’ın organizasyonunda ve Sürmene Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ’Geçmişten Günümüze Unutulmaya Yüz Tutmuş Trabzon Mutfağı’ etkinliğinde yöreye özgü ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş lezzetler yeniden tanıtıldı. Karadeniz’in geleneksel mutfak kültürünün öne çıktığı etkinlikte karalahana sarması, fasulye turşusu, kuymak, mısır ekmeği, kesme makarnalı bal kabağı tatlısı, ligarba, çay ve balık çeşitleri akademisyenler ve gastronomi uzmanlarının sunumlarıyla ele alındı.