Gurbetçiler, Kapıkule’de yöresel lezzetlerle karşılandı
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan yaz tatillerini geçirmek üzere ana vatana gelen gurbetçiler, ilk durakları Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Edirne tava ciğeri ve badem ezmesi gibi yöresel lezzetlerle karşılandı. Gurbetçileri karşılayan Edirne Valisi Yunus Sezer, 22 Haziran’dan bu yana bir haftalık süreçte Kapıkule’den 180 bin yolcu girişinin olduğunu söyledi.Avrupa’da yaşan gurbetçilerin yaz tatillerini geçirmek üzere ana vatana gelişi 22 Haziran’da başladı. Gurbetçiler araçlarıyla çıktıkları sıla yolunda, Edirne’den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda girdi. Gurbetçiler, sınır kapısında Edirne’ye özgü yerel lezzetler tava ciğeri ve badem ezmesiyle karşılandı. Edirne Valisi Yunus Sezer de sınır kapısında incelemelerde bulunup, gurbetçilerin heyecanına ortak oldu.