Iğdır'da yetiştirdiği karpuzları erken toplayan üreticinin hedefi 4 hasat
'Doğu Anadolu'nun Çukurova'sı olarak bilinen Iğdır'da, geçen yıl 4 kez karpuz hasadı yapan Alican Akçan (60), bu yıl da ilk ürünlerini Adana'dan sonra topladı. 100 dönüm araziye ektiği karpuzları Iğdır protokolünün katılımıyla toplayan Akçan, bu yıl da hedefinin 4 hasat olduğunu söyledi.Ermenistan, İran ve Nahçıvan ile sınırı bulunan, 861 rakımda iklimi ve coğrafi koşullarıyla birçok tarım ürününün yetiştirildiği, 'Doğu'nun Çukurova'sı' olarak anılan Iğdır, bölgenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılıyor. İklimi dolayısıyla üreticilerin bol ve verimli ürün aldığı Iğdır'ın Oba köyünde yaşayan Alican Akçan (60), bu sezon 100 dönüm arazisine ektiği karpuzu Adana'dan sonra hasat etmenin mutluluğunu yaşıyor. Arazisinde damlama sulama sistemiyle yetiştiricilik yapan Akçan'ın, Iğdır'daki hasadına; Vali Ercan Turan, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Tingiş ile kurum personeli katıldı.