Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karadeniz somonu atığından ‘yerli protein’li geri dönüşüm

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Demirbaş, Doğu Karadeniz’de üretilen kafes balık atıklarını, geri dönüşümle ekonomiye kazandırmak için ‘FİSH- PRO-JEL’ adlı proje başlattı. Dr. Demirbaş, laboratuvar ortamındaki çalışmalarında, toz halinde dönüştürdüğü ‘Karadeniz somonu’ kılçığından doğal mineralden zengin, antioksidan katkılı protein tozu elde etti.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Sultanbeyli TEM Otoyolu’nda cipe çarpıp kaçan otomobil sürücüsü zincirleme kazaya neden oldu: 2 yaralı
  2. Bursa'da polise ve jandarmaya 119 araç teslim edildi
  3. Kayınpeder, gelinin kız kardeşini tabancayla öldürüp gelinini de yaraladı
  4. 18 yaşındaki İbrahim'in ölümüne ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
  5. Üniversitede 2'nci kattan düşen büro personeli Selda, son yolculuğuna uğurlandı
  6. Antalya ve ilçelerinde sağanak etkili oldu
  7. Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
  8. Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
  9. 60 ton yük taşıyan TIR'ın tekeri koptu
  10. ‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar

© Copyright 2025

DHA