Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kebabı ile ünlü Adana'ya 'tescilli toz şalgam’

Adana kebabının yanında sıkça tüketilen kentin simge içeceği şalgamın, akademisyenler tarafından toz hali geliştirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ve ekibinin dondurarak kurutma yöntemiyle elde ettiği toz şalgam ile içeceğin hiçbir katkı maddesine ihtiyaç duyulmadan raf ömrü uzatıldı. Başka kentlere giderken rahatlıkla taşıma kolaylığı da getiren bu ürün, fiziksel, kimyasal ve duyusal bakımdan fermente şalgam suyundan herhangi bir farkı olmadığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenerek, tescillendi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Bodrum'da sağanak; cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yolda kaldı
  2. Tarihi Hasankeyf’teki 5 bin yıllık mağaralardan 10’u turizme açılıyor
  3. Öğrenci servis midibüsü ile kamyonet çarpıştı: 17 yaralı
  4. Göksu Deltası'nda göçmen kuş yoğunluğu
  5. İnşaat ustası babasının yaptığı eski Edirne evlerini, rölyefle buluşturdu
  6. Özel gereksinimli Atakan'ın hafızası, karikatür yeteneğiyle birleşti
  7. Amastris Antik Kenti'nde Roma dönemine ait sütunlar yerlerine yerleştiriliyor
  8. Down sendromlu 7 genç kız, temsili düğünde gelinlik giydi
  9. Osmaniye’de 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 2 ölü, 7 yaralı
  10. Bitlis'te sanayi sitesinde korkutan yangın

© Copyright 2025

DHA