Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Kızıldeniz'den gelen tropikal balıklar, Akdeniz'in damak tadını değiştirdi’

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, Kızıldeniz'den Akdeniz'e gelen tropikal türlerin vatandaşların damak zevkini değiştirdiğini kaydetti. Prof. Dr. Ayas, "Bugün balıkçı tezgahlarında 30-32 türün 17 tanesi Kızıldeniz kökenli. Yani yüzde 50’nin üzerinde. Çok sayıda karides, barbun, sardalya türü var. Son olarak çizgili gargur dediğimiz bir tür geldi. O da balıkçı tezgahlarında yerini aldı. Bunlar artık tükettiğimiz türler haline geldi. Vatandaşın damak tadı da bu türlere alıştı" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Irak'ta terör eyleminde kaçırılan çocuk, Türkiye'de ailesine kavuştu
  2. Siirt'te karla mücadele
  3. Türkan Şoray, ‘İyilik Korosu’ ile Mersin’de sanatseverlerle buluştu
  4. Kuşadası’nda erkek kuaförleri SMA’lı Teoman bebek için seferber oldu
  5. DepremBİS'e yeni özellik: Depremden ne kadar etkileneceğini gösteriyor
  6. Sarıçiçek Göleti buz tuttu
  7. Bodrum'a farklı ülkelerden gelen yerleşik yabancılar Türkçe öğreniyor
  8. Çorlu'da sis nedeniyle eğitim uçuşları iptal edildi
  9. Antakya künefesi 'dünyanın en iyi 100 tatlısı' listesinde zirveye oturdu
  10. Çeşme'de yılbaşında yüzde 90 oranında doluluk bekleniyor

© Copyright 2025

DHA