Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kristalleşme oluşan dondurma kesinlikle tüketilmemeli'

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Aort yırtığı olan hasta 8 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu
  2. Bakan Memişoğlu: 2026 yılı sonunda yerli helikopter ambulansımız Gökbey filomuzda görev alacak
  3. Giresun’da ‘Sağlığa Kulaç At’ etkinliğinde denizde yüzdüler
  4. Forklift kazasında bacaklarını kaybetme riski bulunan Özlem, ameliyatla sağlığına kavuştu
  5. Çift taraflı yapay kalp cihazıyla hayata döndü
  6. Havaalanları ve AVM'lere kalp rahatsızlığı geçirenler için otomatik şok cihazı geliyor
  7. Beyninde tümör olan 7 yaşındaki Eyüp Ensar, 5 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu
  8. Ambulans şoförü Müzeyyen, hayat kurtarmak için saniyelerle yarışıyor
  9. Oksijen cihazından organ nakli ile kurtuldu
  10. 3 yıldır çene ağrısı çekiyordu; tanısı dünyadaki ilk vaka olarak kayıtlara geçti

© Copyright 2025

DHA