Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kristalleşme oluşan dondurma kesinlikle tüketilmemeli'

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. 5 yıldır evden çıkamayan 300 kiloya ulaşan fil hastasının hayali; eşiyle kol kola caddede gezmek
  2. Yerli mobil dijital röntgen cihazı, Rize'de hizmete sunuldu
  3. 3 mıknatıs yutan 1,5 yaşındaki Faruk, laparoskopi destekli ameliyatla sağlığına kavuştu
  4. 'Ampute Messi', bedensel engellilere ilham oldu
  5. Motosiklet kazasında bacağını kaybeden Berk, protezle ayağa kalktı
  6. Şam'daki kalp hastanesini Türkiye ayağa kaldırdı
  7. Doktor olup, hemşire annesinin yanına atandı
  8. Lösemili Yiğit Efe, nakille hayata tutundu
  9. Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı
  10. Mantardan zehirlenip entübe edilen Batuhan, babasının karaciğeriyle hayata tutundu

© Copyright 2025

DHA