Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kristalleşme oluşan dondurma kesinlikle tüketilmemeli'

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. 'Kristalleşme oluşan dondurma kesinlikle tüketilmemeli'
  2. 'Obezite gizli pandemi boyutlarına ulaştı'
  3. Ankara Üniversitesi'nden özel bireyler için diş ünitesi
  4. 'Tüberkülozda tedaviyi yarım bırakan hastalar hem kendini hem başkalarını hasta ediyor'
  5. Lösemi hastası anne, kızından nakledilen ilikle hataya tutundu
  6. Beyin tümörüne karşı 'akıllı ilaç'
  7. Uzmanı uyardı: Yenidoğanda beyin kanaması riskine yol açıyor
  8. Öğrenciler için "sağlıklı duyma" taraması
  9. Yanlış tanı konulan çocuğundan esinlendi, ‘nadir hastalıklara’ yazılım geliştirdi
  10. Prof. Dr. Kazzi: Hiçbir sağlık sistemi olası bir nükleer saldırı ile baş edemez

© Copyright 2024

DHA