'Kuraklık ve su krizi gıda sektörünü olumsuz etkiliyor'
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, kentin içme suyunu karşılayan barajlardaki su seviyelerinin gün geçtikçe düşmesinin ve yaşanan kuraklığın, gıda sektörünü de olumsuz etkilediğini belirtti. Toprak, "Gıda üretiminin temelinde su var. Her ürünü bulamaz ve ithal etmek zorunda kalabiliriz. Bu nedenle başta vahşi sulamadan kurtulup, diğer sulama teknikleriyle çiftçinin bilinçlendirilmesi gerekiyor" dedi.Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'de kentin içme suyunu karşılayan barajlardaki su seviyelerinin gün geçtikçe düşmesinin ve yaşanan kuraklığın gıda ile tarım sektörünü de olumsuz etkilemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toprak, gıda üretiminin temelinde su olduğunu söyledi.