Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kurban eti'ni sebzeyle tüketim önerisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, "Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Bursa'da polise ve jandarmaya 119 araç teslim edildi
  2. Kayınpeder, gelinin kız kardeşini tabancayla öldürüp gelinini de yaraladı
  3. 18 yaşındaki İbrahim'in ölümüne ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
  4. Üniversitede 2'nci kattan düşen büro personeli Selda, son yolculuğuna uğurlandı
  5. Antalya ve ilçelerinde sağanak etkili oldu
  6. Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
  7. Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
  8. 60 ton yük taşıyan TIR'ın tekeri koptu
  9. ‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar
  10. Uzman çavuş, bacanağını öldürüp intihar etti

© Copyright 2025

DHA