'Kurban eti'ni sebzeyle tüketim önerisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, "Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır" dedi.Trabzon'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, hayvan pazarındaki hareketlilik sürerken, uzmanlar da kurban etinin tüketim ve saklanması konusunda önerilerde bulunuyor. Et tüketiminde aşırıya kaçmadan sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat çeken uzmanlar, kırmızı etin yanında sebze ağırlıklı besinlerin yanı sıra meyve gibi lifli gıdaların da tüketilmesini öneriyor.