Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Kurban eti'ni sebzeyle tüketim önerisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, "Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Adana'da adadaki kaçak yapılar yıkıldı; bölgenin son hali havadan görüntülendi
  2. Batman'da yoğun sis; manzara dronla görüntülendi
  3. Mahalle aralarında Türkiye şampiyonları yetiştiriyor
  4. 'Yeşil Dönüşüm Programı, sektörün geleceği açısından önemli bir adım'
  5. 1700 yıl önce yıkılan Fortuna Tapınağı için 3D modellemeyle canlandırma talebi
  6. Konya'nın asırlık geleneği 'şivlilik' çocukları sevindiriyor
  7. Evlenmek için kaçırdığı kocasıyla 15 yıl sonra hayallerindeki düğünü yaptılar
  8. Amasra'da kuvvetli rüzgar; dalga boyu 3 metreyi buldu
  9. Sokak hayvanları yararına yılbaşı eğlencesi
  10. Öğrencilerden deniz suyunu tatlı su ve bitki gıdasına dönüştüren proje

© Copyright 2025

DHA