Manisa Ovası'nda Sultaniye üzümünün hasadı sürüyor
Türkiye'nin kuru üzüm ihracatının yüzde 90'ını karşılayan Manisa'da, dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümünün hasadı sürüyor. Mart ve nisan aylarında yaşanan don felaketi nedeniyle rekolte yüzde 50 kaybının yaşandığı üründe buruk bir hasat dönemi yaşanırken, kurutma alanlarında ise renkli görüntüler oluştu.Türkiye'nin kuru üzüm ihracatının yüzde 90'ını tek başına karşılayan Manisa'da, Sultaniye çekirdeksiz üzümün hasadı devam ediyor. Mart ve nisan aylarında il genelinde yaşanan don felaketi nedeniyle rekoltenin neredeyse yüzde 50 etkilendiği belirtilen çekirdeksiz Sultaniye üzümü, sabahın erken saatlerinde bağlara gelen işçiler tarafından hasat edildikten sonra, yüklendiği traktörler aracılığıyla kuruması için sergi alanlarına taşınıyor. Sergi alanlarında, su, potasyum karbonat ve zeytinyağından oluşan karışımla yıkanan üzümler daha sonra kuruması için seriliyor. Bir hafta güneşte bekletilen üzümler, daha sonra tesislerde işlendikten Avrupa ülkeleri ve Rusya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Sultaniye üzümlerinin kurutulma işlemlerinin başlamasıyla renkli görüntülerin oluştuğu ovada, hasat sürüyor.