Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Marmara Denizi’nde deniz çayırı ekimi başladı; müsilajla birlikte azalan oksijen seviyesi artırılacak

Marmara Denizi'nde Deniz Çayırı Dağılım Alanlarının Belirlenmesi (MAR-ÇAYIR) Projesi kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 50 metrekarelik pilot alanda deniz çayırı ekimine başlandı. Türkiye'de ilk kez yapılan deniz çayırı ekimiyle Marmara Denizi'nde, 2021'deki müsilajla azalan oksijen seviyesinin artırılacağını söyleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, "50 metrenin altında, oksijen seviyesinin 2 miligram litrenin altına düştüğünü görüyoruz. Yani Marmara Denizi hızlı bir şekilde oksijensizleşmeye doğru ilerliyor. 1 metrekare deniz çayırı alanı yaklaşık olarak günde 10 litre oksijen üretiyor" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Osmaniye’de bebek emekleme yarışması renkli görüntülere sahne oldu
  2. Kütahya’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza; 3 yaralı
  3. Aysel öğretmen eğitim dünyasının Nobel'inde Türkiye'yi temsil ediyor
  4. Erciyes Kayak Merkezi'nde yeni sezon, resmi törenle açıldı
  5. Hamsi ve Mıhlama Festivali'nde 1 ton mıhlama dağıtıldı
  6. Denize en yakın kayak merkezinde sezon açıldı; hedef 1 milyon ziyaretçi
  7. Kıraathanede tavandan kopan sıva parçaları müşterilerin üzerine düştü: 2 yaralı
  8. Hakkari'deki Mergabütan Kayak Merkezi'nde sezon açıldı
  9. TIR, kırmızı ışıkta duran 4 araca çarptı
  10. Kursa gidip, çocukluk hayali pastacılığa başladı

© Copyright 2025

DHA