Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Prof. Dr. Karagöz: Türkiye'de buğday genetik çeşitliliğinin yüzde 92'sini kaybettik

Ekmeğin ve buğdayın sürdürülebilirliği İstanbul'da düzenlenen  Yerel Tohumlar Farkındalık Semineri'nde masaya yatırıldı. Seminerde bir konuşma yapan Prof. Dr. Alptekin Karagöz, "1930'dan bu yana buğday genetik çeşitliliğinin yüzde 92'sini kaybetmişiz. Yerel çeşitlerde kriz her an var. Genetik çeşitlilik sürekli düşüyor ama biz bir şekilde bunların bir kısmını gen bankalarımıza aldık. İklim bu kadar belirgin şekilde değişmeden önce de biz bunları bırakmaya başlamıştık. İnsanlar köyden kente göçtü. Bunları ekecek kimse yok" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Sultanbeyli TEM Otoyolu’nda cipe çarpıp kaçan otomobil sürücüsü zincirleme kazaya neden oldu: 2 yaralı
  2. Bursa'da polise ve jandarmaya 119 araç teslim edildi
  3. Kayınpeder, gelinin kız kardeşini tabancayla öldürüp gelinini de yaraladı
  4. 18 yaşındaki İbrahim'in ölümüne ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
  5. Üniversitede 2'nci kattan düşen büro personeli Selda, son yolculuğuna uğurlandı
  6. Antalya ve ilçelerinde sağanak etkili oldu
  7. Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
  8. Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
  9. 60 ton yük taşıyan TIR'ın tekeri koptu
  10. ‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar

© Copyright 2025

DHA