Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Prof. Dr. Köse: Aşırı sıcak çay, ağız bölgesi kanser riskini artırıyor

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Köse, sıcak ve hızlı tüketilen çaya ilişkin yapılan son araştırmaları değerlendirerek, "Bilimsel kanıtlar, net bir şekilde gösteriyor ki; bizim de dahil olduğumuz Orta Doğu toplumlarında yoğun ve sıcak çay tüketiminin ağız bölgesi kanser riskini artıran etkenlerden biri olduğu yönündedir. Çay tiryakilerinin çayı çok sıcak değil de biraz daha soğuk tüketmesini önerebilirim" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Cezayirli Gazi Hasan Paşa'ya ait köşk ve çiftlik kalıntıları gün yüzüne çıkarılıyor
  2. Üsküdar'da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada
  3. '1001 Hatim' geleneği, 492'nci kez Erzurum'da başladı
  4. Kayak merkezi Kartalkaya’da 2 otelle sezon açıldı
  5. Kesilen 1183 yaşındaki porsuk ağacı, odun olmaktan kurtarıldı; İstanbul'da müzede sergilenecek
  6. 'Konya çölleşmeye doğru gidiyor'
  7. Torununa öğretebilmek için 64 yaşında okuma yazma kursunda
  8. Yüksekova’da 23 yıldır göç etmeyen leyleklere yenileri eklendi
  9. Havalı korna kullandığı anlaşılınca kesilen cezaya öfkelenip, defalarca kornaya basarak uzaklaştı
  10. Taşa nakşedilen tarihi eserde 'ışık' şöleni

© Copyright 2025

DHA