Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Sosyal medyadaki deneylerle zeytinyağı kalitesi anlaşılmaz'

Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB) Müdürü Prof. Dr. Serkan Selli ile öğretim görevlisi Onur Sevindik, Türkiye'de son dönemde verim düşüklüğü nedeniyle fiyatı oldukça yükselen zeytinyağında sahteciliğin anlaşılabilmesi için sosyal medyada çeşitli kimyasalların karıştırılarak saflık analizi yapılmaya çalışılmasının doğru sonuçlar vermeyeceğini söyledi. Uzmanlar, zeytinyağında hilelerin anlaşılması için hassas teknolojik yöntemlerin kullanılması gerektiğinin altını çizip, zeytin kokusunun en net belirteç olduğunu vurguladı.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Parmağının ucu kopan Roza, 4 hastane dolaştı
  2. Temel kazısında el ve ayakları bağlı, toprağa gömülü kadın cesedi bulundu
  3. Korhan Berzeg'in kafatası ve kemikleri, 84 yıl önce ölen babasının mezarının yanına defnedilecek
  4. Tunceli’de sıcak hava balonu turizmi
  5. Yaptırdıkları teknede ısınmak için ateş yakan 2 arkadaş, kömürden zehirlenip öldü
  6. Park halindeyken yokuş aşağı hareket eden midibüs, 9 araca çarptı
  7. Çanakkale'de toplu arı ölümleri
  8. Tekvandoda Avrupa şampiyonu olan sporcunun hayali ailesine ev alabilmek
  9. Hortumun domates seralarını yerle bir ettiği anlar kamerada
  10. İzmir'de eğitimlerini tamamlayan sözleşmeli erler yemin ederek görevlerine başladı

© Copyright 2024

DHA