Tekirdağ'da kuraklık üzümde rekolte ve kalite kaybına neden oldu
Tekirdağ'ın önemli üzüm üretim merkezlerinden Şarköy ilçesinde bu yıl kuraklık, üründe yer yer yüzde 70'e varan rekolte ve kalite kaybına neden oldu. Bağcılık yapan Bülent Akyel, "Bu yıl verimler çok düşük kuraklıktan dolayı. Çiftlikle, bu işle uğraşıyoruz, böyle bir sene hiç görmedik" dedi.Tekirdağ'ın önemli üzüm üretim merkezlerinden Şarköy'de bu yıl yaşanan kuraklık, bazı bölgelerde yüzde 70'lere varan rekolte kaybına neden oldu. Bağlarıyla ünlü Kirazlı Mahallesi'nde 30 yıldır üzüm yetiştiriciliği yapan Lütfü Avşar, "Geçen yıla kıyasladığımızda üzümdeki verimde yüzde 60-70 oranında bir düşüş var. İçinde bulunduğumuz üzüm bağı 2 dönüm civarında alfons üzümü. Aşağı yukarı 3 ton civarında geçen yıl mahsul elde ettik. Ama bu yıl kuraklığı görüyorsunuz, yapraklardan, üzümlerin yanıklığından tane iriliği hiç yok. Bunun pazar değeri de olmuyor, pazarda bunu tüketiciye sunamıyoruz" dedi.