‘Tüketicimiz yerli mangoyu tercih etsin'
Antalya'nın Alanya ilçesinde üretilen tropikal meyvelerden mangonun hasadına başlandı. İlçede 2 bin dekara yakın alanda mango üretildiğini belirten Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yerli mangonun kilosunun 200 TL, ithalinin 150-200 TL dolayında olduğunu aktardı. Göktepe, "Tüketicilerden ricamız mutlaka yerli mangoyu tercih etmeleri" dedi.Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, İmamlı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 80 dönümlük serada, mangoyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oda olarak 'Alanya mangosu' adıyla coğrafi işaret almak için hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini ve kısa süre içinde başvuruda bulunacaklarını söyleyen Tahir Göktepe, mangonun yaygınlaşması, üreticilerin bu ürünü benimsemesi için çok mücadele verdiklerini belirtti. Göktepe, "İlçemiz genelinde mangonun 2 bin dekara yakın üretim alanı var ve ciddi üretici ordusu oluşuyor. Mangoda 'Naomi' çeşidinin hasadına başlandı. İlçemiz genelinde adaptasyonu sağlanmış çeşitlere bakacak olursak en başı çeken 'Keitt' cinsi, akabinde 'Naomi' ve diğeri de 'Artu', 'Irwin' çeşitleri adaptasyonu sağladı ve üreticilerimize hem aile hem de ülke ekonomisine kazanç kapısı oldu. Mangonun en önemli özelliklerinden biri de herhangi bir hastalık, zararlı şu anda yok. Dolayısıyla kültürel mücadele yöntemleriyle çözebileceğimiz belli başlı zararlılar var. Bu zararlıları da kültürel, biyolojik, biyoteknik mücadele yöntemleri ile çözüyoruz. Tüketiciler yerli mangoyu gönül rahatlığıyla yiyebilir. Zaten ithal mango ile yerli mango arasındaki farkı tadından, aromasından anlayacaklar. Daha soyulmamış olan yerli mango dışarıdan kokusu ile 'Ben bir yerli mangoyum' diye söylüyor zaten" dedi.