Türkiye'nin tahıl ambarlarından Polatlı'da hasat başladı
Türkiye'de en fazla tahılın üretildiği bölgelerden Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı tarım işletmesinde buğday ve arpa hasadı 24 biçerdöver ve 70 çalışan ile gerçekleştiriliyor. Hasadın, temmuz ortasında tamamlanması planlanırken, geçen yıla göre yüzde 30 ürün artışı bekleniyor.Polatlı Tarım İşletmesi’nde hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra sertifikalı tohum üretimi amacıyla; buğday, yonca, fiğ, korunga, mısır ve hayvancılıkta kullanılan kaba yem gibi ürünler de yetiştiriliyor. 182 bin dekarı ekilebilir toplam 211 dekar araziye sahip işletmede bu yıl bu yıl 18 bin 651 dekar alanda bezostaja buğdayı, 25 bin 569 dekar alanda tosunbey buğdayı, bin 983 dekar alanda Selami Bey buğdayı, 210 dekar alanda karakalpak buğdayı, 4 bin 25 dekar alanda reis çeşidi ekmeklik buğday ve 21 bin 401 dekar alanda Kızıltan-91 çeşidi makarnalık buğday ekimi yapıldı. Ayrıca 9 bin 757 dekarlık alanda da tarm-92 çeşidi arpa ekildi.