Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Üniversiteden ‘kekik kokan tavuk’ projesi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi’nde, hayvansal proteinin vazgeçilmez kaynaklarından beyaz et, henüz üretim aşamasındayken, kalitesi ve lezzetinin artması için baharatlanıyor. Hayvan Sağlığı Hayvansal Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde üretilen ve yetiştirilen etlik piliçlerin içme suyuna, kekik suyu ilave edilerek, etleri daha canlıyken marine ediliyor. TÜBİTAK projesi kapsamında kekik suyu ile yetiştirilen tavuklar, kesim ağırlığına ulaştıkları zaman etlerine kekik aromasının geçip geçmediği analiz edilecek. Ardından da kekik aromalı tavuklar, büyük kümeslerde üretilecek.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Bu sahillere gece girişin cezası 387 bin TL
  2. 'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde
  3. Kaçırılıp önce dövüldü sonra gasbedildi; kaçırılma anı kameraya yansıdı
  4. Çılgın Sayısal Loto 300 milyon TL’yi aştı vatandaşlar soluğu bayide aldı
  5. Selçuklu eseri Çifte Minareli Medrese'nin motiflerini kıyafetlere işlediler
  6. Trabzonspor, İstanbul’a gitti
  7. İstanbul'da öldürülen Bahar, Iğdır'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
  8. Fenerbahçe'de Galatasaray derbisinin hazırlıkları sürüyor
  9. Evinde 2 kraliyet pitonu ele geçirildi, 25 bin TL ceza kesildi
  10. Üniversiteli motokurye Ata Emre'yi öldüren şüphelinin ifadesi ortaya çıktı; baba da tutuklandı

© Copyright 2024

DHA