Uzmanından evde yapılan konserve için bakteri uyarısı
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, evde konserve yapımı sırasında yapılan bazı işlemlerin 'Clostridium botulinum' mikroorganizması nedeniyle 'ölümle bile' sonuçlanabilen zehirlenmelere yol açabileceğini belirterek, “'İllaki endüstriyel ürünleri kullanın' demiyoruz ancak evde yapılacak konservelerde mümkün olduğunca, hijyen kurallarına dikkat edilmesi önemli" dedi.Sonbaharın yaklaşması ile birlikte gerek gıda sanayinde gerekse evlerde yoğun biçimde salça ve konserve üretimine başlandı. Birçok kişi de evde yazlık sebze ve meyvelerinden çeşitli yöntemlerle kışın tüketmek için konserve hazırlıyor. Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, vatandaşları konserve hazırlanırken dikkat edilmemesi halinde yaşanabilecek tehlikelere karşı uyardı.