Yemeklerin tanıtımı öncesi nazarı önlemek için üzerlik otu yakarak tuz mağarasını tütsülediler
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde, tuz mağarasında düzenlenen yöresel yemeklerin tanıtımı öncesi kadınlar, nazarı önlemek için üzerklik otu yakarak davetlileri tütsüledi.
ABONE OL
1 / 10Fotoğraf
Türk Mutfağı Haftası nedeniyle Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, yöresel yemeklerin tanıtımı amacıyla etkinlik düzenlendi. Tuzluca ilçesindeki, Tuz Terapi Merkezi adı verilen Tuz Mağarası'nda, 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' temalı etkinliğe, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, Tuzluca Kaymakamı Salih Çiğdem, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nebi Işık ve vatandaşlar katıldı.