Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yoğurda lezzet veren ‘dorak taşı’ kültürü Mimar Sinan’ın memleketinde yaşatılıyor

Mimar Sinan'ın doğup büyüdüğü yer olarak bilinen Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Ağırnas Mahallesi'nde çıkarılarak yöreye özgü olan yoğurdun süzülerek muhafaza edilmesini sağlayan dorak taşı kültürü yaşatılıyor. 20 yıllık taş ustası olan Dursun Güven, “Dorak taşını ham hali ile taş ocaklarında kesip getiriyoruz. Pergelle çizip, taşın içini boşaltılıyoruz. Sonra taşı tertemiz yıkayıp, ekşiyen yoğurdumuzu peynir kıvamında yemek için dökeceğiz. Bu işe babamın yanında çıraklık yaparak, toprak atarak başladım. Taşın patentini almak için de çalışma yapıyoruz” dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Datça’da ölü balıklar sahile vurdu
  2. Erzurum'da yat taşıyan TIR kara yolunu kilitledi
  3. Arama kurtarma ekiplerinden çayda sel tatbikatı
  4. İskenderun'da Noel kutlaması
  5. Adıyaman'da tekne alabora oldu; 4 kişi kurtarıldı, 1 kişi aranıyor
  6. SMA'lı Teoman bebeğin annesine doğum günü sürprizi
  7. Uygulamadan kaçarken otomobiliyle motosiklete çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
  8. Bodrum Mandalin Festivali renkli görüntülere sahne oldu
  9. Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni sezonun ilk hafta sonunda yoğunluk
  10. Edirne’de otomobiller çarpıştı; 7 yaralı

© Copyright 2025

DHA