Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

1,2 tonluk boğa, 350 bin liraya alıcı buldu

Kütahya’da Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarı törenle açılırken, 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki ‘Paşa’ adı verilen boğa 350 bin liraya alıcı buldu.

ABONE OL
Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)-

Kütahya-Tavşanlı kara yolu üzerindeki canlı hayvan pazarı açılışına Vali Musa Işın’ın yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, muhtarlar ve üreticiler ile vatandaşlar katıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kurban Bayramı’nın dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı zaman olduğunu söyledi.

Kahveci, “Hayvan pazarımızda hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlarımız için özel olarak hazırlanan serbest alanlarımızla birlikte toplam 481 adet padokumuz bulunmaktadır. Bu yıl da pazar yerimiz 10 bin tane küçükbaş, bin 500 tane de büyükbaş olmak üzere toplamda 11 bin 500 hayvan kapasitesiyle hemşerilerimizin kurban ibadetlerini en sağlıklı ve düzenli şekilde yerine getirebilmeleri için hazır hale getirildi” dedi. Kahveci’nin konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Salim Üzülmez’in yaptığı dua sonrası kurban pazarının açılışı gerçekleştirildi.

350 BİN LİRAYA 7 KİŞİ SATIN SATILDI

Pazarın açıldığı sırada ilk satış da gerçekleşti. Enne Mahallesi’nde oturan hayvan üreticisi Ali Mercan’a ait ‘Paşa’ adı verilen 1,2 ton ağırlığındaki boğa, 350 bin liraya alıcı buldu. Ali Mercan, “7 kişi bu hayvanı aldı. Kişi başı 50’şer bin lira ödediler. Yaklaşık 80’er kilo da et düşer onlara. Paşa 2,5 yaşında. Kendi çocuğumuz gibi baktık. Küçüklüğünden beri bakıyoruz” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. İçişleri Bakanlığı: Kahramanmaraş’taki faili meçhul cinayet, polis ekiplerimizce yeniden ele alınarak aydınlatıldı
  2. Doğu Ekspresi için bilet satışları yarın başlıyor
  3. MSB'den Eskişehir'deki 1'inci Hava Bakım Fabrikası'nın 100'üncü yılına ilişkin paylaşım
  4. Yasa dışı 'üreme hücresi ticareti' soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı
  5. Bakan Göktaş'tan '2026 Yılı Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri'ne ilişkin paylaşım
  6. Uluslararası seviyede aranıyordu, İzmir'de yakalandı
  7. Şişli’de Kazakistanlı kadın balkondan yan binanın çatısına geçmeye çalışırken düşerek öldü
  8. Bakan Bayraktar: Elektrik alanındaki gücümüzü daha da büyüteceğiz
  9. AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi, 335 bin 288 çağrıya çeviri desteği sağladı
  10. Avcılar'da KPSS'ye yetişmek için koştu; sınav yerini karıştırdı okula alınmadı

© Copyright 2026

DHA