Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

10 ilde 'Sibergöz 19' operasyonu: 33 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarını işleyen şüphelilere yönelik 10 ilde düzenlenen 'Sibergöz-19' operasyonlarında 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Muğla, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Batman ve Bursa’da 'Sibergöz-19' operasyonları düzenlendi. Antalya merkezli Adana, Gaziantep ve İstanbul'u kapsayan eş zamanlı operasyonda 4, Muğla merkezli İstanbul ve İzmir'de yapılan operasyonda 10, Diyarbakır merkezli Mersin, Batman, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyonda 12, İstanbul merkezli İstanbul ve Hatay olmak üzere 2 ilde yapılan operasyonda 7 şüpheli yakalandı.

İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda; kripto para ve ürün alım-satım komisyonlarıyla birlikte şüphelilere ait 63 milyon TL banka hesap hareketliliği ve bir kişinin kripto uygulaması hesabından rızası dışında 530 bin TL’nin başka hesaplara aktarıldığı tespit edildi. Yine Antalya Kemer'de şüphelilerin 'ürün alım satımı ve komisyonu' adı altında para talep ederek, toplamda 480 bin TL haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Ayrıca 'klima satışı' vaadiyle vatandaşlardan 1 milyon 200 bin TL haksız kazanç sağladıkları saptandı.

Operasyonlar sonucunda 5 kripto para soğuk cüzdan hesabı, 29 telefon, 7 bilgisayar, 13 banka/kredi kartı ve 2 tabancaya el konuldu. Bakan Yerlikaya, "Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. Trafik tartışmasında hafif ticari aracına sopayla saldırılan sürücüsü, 3 araca çarptı; o anlar kamerada
  2. Altındağ’da trafik tartışmasında EGO otobüs şoförünü darbeden 3 şüpheli yakalandı
  3. Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı; 3 yaralı
  4. Ankara'da iki araca çarpan otomobil, takla attı; 1 yaralı
  5. Sanal medyada tetikçi ilanı verince gözaltına alındı
  6. Başakşehir'de 2 katlı iş yerinde yangın
  7. Ankara’nın ilk tematik kadın AVM'si açıldı
  8. Manisa’da iki otomobil çarpıştı; 3 ölü, 1 yaralı
  9. Tutuklu Murat Övüç, Tekirdağ'daki cezaevine sevk edildi
  10. PAYCO Elektronik AŞ'ye ikinci operasyon: 15 şüpheli tutuklandı

© Copyright 2025

DHA