Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

1081 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi açılışa hazır

Eskişehir'de, Akfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi'nin açılışı için gün sayılıyor. Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Ağustos’un ilk haftasında hastanenin açılıp Eskişehirlilere hizmet vermesini bekliyoruz" dedi.

ABONE OL
Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

Kamu- Özel İşbirliği modeliyle yapımı üstlenilen 1081 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Şehir Hastanesi 341 bin 287 metrekarelik inşaat alanına yapılan ve 1 milyar 678 milyon liraya mal olan hastanede sağlık personeli haricinde hizmet personeli olarak da bin 361 kişiye istihdam sağlanacak.

AĞUSTOS AYININ İLK HAFTALARINDA AÇILABİLİR

Hastanenin tanıtım toplantısına katılan Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Çalışmaların sonuna geldik. Sağlık Bakanlığı’nın kabul süreci devam ediyor, onu bekliyoruz. O da önümüzdeki hafta biter diye tahmin ediyoruz. Böylelikle Ağustos’un ilk haftasında hastanenin açılıp Eskişehirlilere hizmet vermesini bekliyoruz" diye konuştu.


254 POLİKLİNİK, 35 AMELİYATHANESİ VAR

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 254 poliklinik, 35 ameliyathane ve 131 yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 622 genel hastane yatak kapasitesine sahip hastanede, 90 yatak ruh sağlığı bölümüne ayrıldı. 122 yatakta ise kanser hastalarına yönelik onkoloji yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastanede bir de 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi de bulunacak.

Diğer Haberler

  1. Fabrikada patlama sonrası yangın; 1'i ağır, 8 yaralı
  2. Baba- oğul cinayetinin sanığı: Ben öldürmedim
  3. Topkapı Sarayı'nın Harem bölümündeki 'Kadınefendiler ve Cariyeler Taşlığı' ziyarete açıldı
  4. Halit Yukay'ın akıllı saatinde veri olup olmadığı incelenecek
  5. Ümraniye'de 2 Özbek kadını öldüren şüphelilere ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi
  6. DMM'den 'silah ve İHA eğitimi' iddialarına ilişkin açıklama
  7. Savcı eşini ve oğlunu öldürüp intihara kalkışan sanık için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istedi
  8. Zihinsel engelli kızının istismara uğradığını öğrenince fenalaşıp ölen anneye anma
  9. Boşanma aşamasındaki eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
  10. Baba ve oğlunun öldüğü silahlı kavgada 7 sanığa 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

© Copyright 2026

DHA