Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

14 yaşındaki Rojda Asmin, Van'da bulundu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 16 Temmuz'da evden çıkıp, geri dönmeyen Rojda Asmin Ediş'i (14) arama çalışmaları sürüyor.

ABONE OL
Mehmet ÖZKAN-Serdar KARA/ÇUKURCA (Hakkari), (DHA)

Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çığlı köyünde yaşayan Ediş ailesi, 16 Temmuz'da kızları Rojda Asmin eve dönmeyince bir süre aradı, sonuç alamayınca da jandarmaya ihbarda bulundu. İhbar üzernie köye jandarma, AFAD, sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, köy ve çevresinde geniş çaplı arama çalışması başlattı. Çalışmalar sürerken, bir odunlukta Rojda Asmin'e ait olduğu değerlendirilen, içerisinde elbise, kimlik ve bazı kişisel eşyaların olduğu bir çanta bulundu.

Dün hava kararıncaya kadar sürdürülen arama çalışmaları, bu sabah tekrar başladı. Jandarma, AFAD ve UMKE'den oluşan, hassas burunlu köpeklerin de destek verdiği, 90 kişilik ekip tarafından yürütülen çalışmalarda Rojda Asmin'e ait bir iz bulunamadı.

Yetkililer, arama çalışmalarını titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

VAN'DA BULUNDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Çığlı köyünde yaşayan ve 16 Temmuz'da evden çıkıp, geri dönmeyen Rojda Asmin Ediş (14), Van'da bir akrabasının evinde bulundu. Bir ihbar sonucu Rojda Asmin'e ulaşırken, ailesi haberi sevinçle karşıladı. Rojda Asmin Ediş, ekipler tarafından teslim alındı.

Diğer Haberler

  1. Diyarbakır'da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
  2. 3 ilde uyuşturucu operasyonu: 123 şüpheli yakalandı
  3. Hasta taşıyan ambulans ile cip çarpıştı; 5 yaralı
  4. Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda çıkan yangın kontrol altına alındı
  5. Kazada ağır hasar alan otomobilden yara almadan çıktı
  6. Japonya İmparatoru Naruhito'nun doğum günü Ankara’da kutlandı
  7. Kuşadası’nda ruhsatsız silah ve maymun ele geçirildi
  8. Markette silahlı kavga: 3 yaralı
  9. Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde heyelan
  10. İzmir’de tarımsal kalkınma kooperatiflerine operasyon: 13 gözaltı

© Copyright 2026

DHA