Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in kabrinde dua ettiler

15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi göğsünden vurup öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret edenler, Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti.

ABONE OL
Ali KADI/ NİĞDE, (DHA)-

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin birçok kentinden gelen yüzlerce kişi, şehit Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki mezarını ziyaret etti. Halisdemir için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.


İstanbul'dan ailesiyle gelen Ecrin Naz Coşkun (11), 15 Temmuz gecesinde 4,5 yaşında olmasına rağmen her şeyi hatırladığını, hatta okulundaki kompozisyon yarışmasında birinci seçildiğini ve burada olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Adana’dan gelen Gökhan Koç, "Biz Seyit Onbaşılarla büyüdük. Ama Ömer Halisdemir'in şehitliğine şahit olmak çok farklı bir duyguydu. Fırsat buldukça kabrini ziyaret etmeye çalışıyorum. Ömer Halisdemir'in adı tarihe yazıldı. Böyle bir geceyi asla yaşamak istemezdik ama maalesef yaşandı. Böyle vatan ve millet sevdalısı askerlerimiz sayesinde kalpleri kirli olanlar emellerine ulaşamadı" dedi.

Konya'dan gelen Süheyla Öztürk ise "Bir açıdan bakıldığında çok üzgünüz. Ülkemiz olarak bir darbe yaşadık çünkü. Diğer taraftan bakıldığında da çok gururluyuz, ülkemizi ve devletimizi kimseye vermedik. Rabb'im bize böyle geceyi bir daha yaşatmasın" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi
  2. Bakanlıktan 1600 üreticiye 160 bin küçükbaş hayvan desteği
  3. 69 ilde uyuşturucu operasyonu: 1.005 şüpheli yakalandı
  4. Yolunu kestiği taksiciyle tartışıp, araçtaki turistlerde korkuya neden olan sürücüye 180 bin lira ceza
  5. Husumetlisi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü
  6. Ankara-Sivas YHT Hattı'nda ek seferler düzenlenecek
  7. 2026'da 134 terör örgütü mensubu teslim oldu
  8. Hayırsever çiftçi, DMD hastası Uygar için bir kamyon karpuz bağışladı
  9. Muğla merkezli 4 ilde gözaltına alınan 18 göçmen kaçakçılığı şüphelisi adliyede
  10. Bakan Göktaş'tan kreş ve gündüz bakımevlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin paylaşım

© Copyright 2026

DHA