Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

2 çocuk annesi Aylin, çocukluk hayalini gerçekleştirip servis şoförü oldu

Burdur'da, yaklaşık 1 aydır öğrenci servis şoförlüğü yapan 2 çocuk annesi Aylin Kurnaz Dut (37), "Çok şükür, hayalimi gerçekleştirdim" dedi.

ABONE OL
Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)-

Burdur merkezde oturan Aylin Kurnaz Dut, çocukluk hayali olan servis şoförlüğünü hayata geçirdi. E sınıfı ehliyet alıp belgelerini de tamamlayan Dut, yaklaşık 1 ay önce servis şoförlüğüne başladı.

Başkasına ait servis aracında şoförlük yapan Aylin Kurnaz Dut, kentin çeşitli bölgelerinden aldığı öğrencileri her sabah okullarına bırakıp akşam da alarak, günde yaklaşık 5 saat direksiyon sallıyor. Dut, günün geri kalanında ise ev işleri ve çocuklarıyla ilgileniyor.

Babasının kamyon şoförlüğü yaptığını ve kamyon kullanarak şoförlüğü öğrendiğini söyleyen Dut, "Çocukluğumdan bu yana hayalim servis şoförlüğü yapmaktı. 2013 yılında E sınıfı ehliyetimi aldım. Gerekli belgelerimi de aldıktan sonra çocukluğumdan bu yana hayalim olan servis şoförlüğü yapmaya başladım. Çok şükür hayalimi gerçekleştirdim" dedi.

'KADINLAR HER İŞİ BAŞARIYLA YAPABİLİR'

İşini sevdiğini belirten Dut, "İşimden, öğrencilerimden memnunum. Öğrenciler de beni çok seviyor. 'Sakın bırakma' diyenler oldu. 'Kadın yapamaz' diye bir şey yok. Kadınlar her işi başarıyla yapabilir. Trafikte beni görenler çok şaşırıyor" diye konuştu.

Erkek meslektaşları da Aylin Kurnaz Dut'u destekliyor. Servis şoförü Hüseyin Karabay, "Kadınların her işe el atması bence olumlu bir şey" dedi.

Diğer Haberler

  1. Meslektaşının şehit olduğu saldırı davasında konuşan yaralı polis: Saldırganın adını söyledim
  2. İstanbul’dan aldığı tekneyle Ordu’ya dönerken Sakarya’da cesedi bulunan balıkçı, toprağa verildi
  3. Forkliftle kuyumcu soyup eşekle kaçan şüpheli: Yaşadığım maddi sıkıntılar aklıma geldi
  4. Ailesini katledip intihar eden şüpheli ile annesi toprağa verildi
  5. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Adaletin bizim olayımızda sarsıldığını ve delillerin yok edildiğini gördük
  6. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı İsmet Dalcı: Singapur modelini uygulamaya başlayacağız
  7. 'Birini bıçaklamam lazım' diyerek evden çıkıp 16 yaşındaki kız çocuğunu bıçakladı
  8. Halıya sarılı cesedi bulunan Sedef Güler cinayeti davasında sanık: Sedef'in ismini ilk kez mahkemede duydum
  9. Otomobilinde tabancayla vurularak öldürüldü
  10. RTÜK'ten TV kanallarındaki ihlallere ceza

© Copyright 2026

DHA