Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

2 yıl sonra Surp Hripsimyans Kilisesi'nin çanları yeniden çaldı

Sarıyer'de bulunan ve yaklaşık 2 yıldır onarımı yapılan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi'nde çanlar bugün yeniden çaldı.

ABONE OL
Gökçe KARAKÖSE, Hüseyin ÇAKMAK, İbrahim MAŞE / İSTANBUL, (DHA)

Pandeminin başından beri tadilat ve düzenleme çalışmalarının yapıldığı Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi bugün açıldı. Kilisenin tavanına resimler eklendi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Kilisenin açılışına Türkiye Ermenileri Patriği II. Sahak Maşalyan da katıldı. Birçok davetlinin yer aldığı açılışta ayin yapıldı.  

45 BÜYÜK RESİM EKLENDİ 

Kilise de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Surp Hripsimyans Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, kilisenin 1848 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Doğu Ortodoks Ermeni Kilisesi'dir ve Sarıyer bölgesindeki en aktif kiliselerden biridir. Pandemi döneminde kilisemizi kapattık çünkü ayinlere de kapalıydı. Bu kapatmadan istifade ederek 4 senedir atölye çalışmalarıyla heykeltıraş ve ressam Erol Sarafyan 45 büyük resim yaptı. Bunların hepsini toparladık ve kilise tavanımıza monte ettik" dedi. 

KİLİSEMİZE DEĞER KAZANDIRDI 

Tavandaki resimlerin eskiden olmadığını belirten Süme, "İstanbul'da tavanlarında resim olan Katedral gibi bir kilise ilk kez bu kilise oldu. Allah inşallah öbür kiliselere de böyle bir olay nasip eder. Gayet şık olduğuna inanıyoruz, bu kilisemize bir değer kazandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi katkılarıyla bahçede de bazı çalışmalar yaptık. Ayın 7'sinde oruç dönemimiz başlıyor ve 40 gün sürüyor. Her pazartesi oruç ayini ve yemeğimiz var" ifadelerini kullandı.  

DİNLER ARASI KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ 

Ayın 7'sinde oruç dönemlerinin başladığını ve bu süre boyunca her pazartesi oruç ayini ve yemekleri olacağını belirten Süme, "Biz burada dinler arası bir köprü vazifesi gördüğümüzü düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde her şey dostluk, barış ve kardeşlik üzerine gelişir, memleketimize Allah zeval vermesin" dedi. 

Diğer Haberler

  1. Adana'da trafik denetimi; 60 sürücüye 495 bin 593 TL ceza
  2. Mezarlıkta park halindeki otomobilde iki gencin cansız bedeni bulundu
  3. Bursa'da park halindeki 3 araca çarpıp kaçan kamyonetin alkollü sürücüsü, yakalandı
  4. Klima montajı yaparken 2'nci kattan düşerek yaralandı
  5. Kendisini ve çocuğunu darbettiğini öne sürdüğü kocasını bıçakla yaraladı
  6. Otomobil şarampole devrildi; 1 yaralı
  7. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı
  8. Diyarbakır’da otomobilin çarptığı yaya öldü
  9. Alican Sınır Kapısı’nın teknik altyapısı incelendi
  10. Tartıştığı karısını sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü

© Copyright 2025

DHA