Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

24 ilde DEAŞ operasyonları: 100 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 24 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik 'Gürz-41' ve 'Gürz-42' operasyonlarında 100 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; 24 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik son 1 haftadır devam eden 'Gürz-41' ve 'Gürz-42' operasyonlarında 100 şüphelinin yakalandığını belirtti. Operasyonlar sonucu çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, "Şüphelilerin DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütüne finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden DEAŞ terör örgütünün propagandası yaptıkları tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet başsavcılıkları ile polis ve jandarmayı tebrik eden Yerlikaya, "Tüm terör odaklarına karşı terörü kaynağında yok etme stratejimizle; emniyetimiz, jandarmamız ve istihbarat birimlerimizle mücadelemizi kararlılıkla devam ettiriyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Keresteli cinayetin sanığına müebbet hapis
  2. İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Ya kendimizi dönüştüreceğiz ya da başkalarının bizi dönüştüreceği bir varlık haline geleceğiz
  3. 'Kalp krizi geçirdi' diye ihbar yaptı; boğarak öldürdüğünü itiraf etti
  4. Evde tek başına olan çocuk çakmakla oynarken evi yaktı; 2 kişi dumandan etkilendi
  5. Eşini öldürüp, intihar etti
  6. İstanbul'da sahte içki operasyonu: 32 gözaltı
  7. Hilalnur'un öldüğü kazada tutuksuz yargılamaya itiraz
  8. Murat Çalık: İmamoğlu'nun bana herhangi bir talimatı olmamıştır
  9. MSB: 'NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırıldı
  10. Bakan Uraloğlu'ndan Karadeniz'de saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama

© Copyright 2026

DHA