Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

248'inci saatte enkazdan kurtarılan Aleyna Ölmez taburcu oldu

Kahramanmaraş'ta 248'inci saatte enkazdan yaralı çıkarılan Aleyna Ölmez (17), tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden taburcu edildi.

ABONE OL
Oğuzhan SARI- Canberk ÖZTÜRK/ ANKARA, (DHA)-

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Kayabaşı Mahallesi'ndeki Atabey Apartmanı'nın enkazından 248'inci saatte kurtarılan Aleyna Ölmez, 16 Şubat'ta Ankara'ya getirilip, Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Ölmez, 15 günlük tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşup, bugün taburcu edildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, depremde yaralananlardan yaklaşık 2 bin kişinin Ankara Üniversitesi hastanelerinde tedavi gördüğünü ve hiçbirinin hayatını kaybetmediğini söyledi.

'FİZİK TEDAVİ SÜRECİNİ TAKİP EDECEĞİZ'

Aleyna'yı, bundan sonra da takip edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ünüvar, "Hem tıbbi açıdan hem de psikososyal anlamda konuyu takip edeceğiz. İnşallah bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılması için elimizden geleni yapacağız. Fizik tedavi sürecini de takip edeceğiz. Ailesi de bu süreci bizimle beraber sürdürmek istediklerini söyledi" dedi.

Aleyna'nın teyzesi Güler Duman da hem tedavi sürecinde katkısı olanlara hem de dışarıdan ziyarete gelenlere teşekkür etti. Duman, desteklerle kendilerini yalnız hissetmediklerini söyledi.

'AÇLIK VE SUSUZLUK HİSSETTİĞİM ZAMAN UYUDUM'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aleyna Ölmez, enkaz altındaki durumu sorulunca "11 gün boyunca hiçbir şey yiyip, içme şansım olmadı. Ortam da karanlıktı. Ben depreme odamda yakalandım, pek hareket etme şansım olmadı. Bir şey yiyip, içemedim. Herhangi bir açlık veya susuzluk hissettiğim zaman da uyudum. Genelde uyuduğum için de pek bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

TEYZESİYLE YAŞAYACAK

Aleyna Ölmez, bundan sonra teyzesiyle yaşayacağını ve fizik tedavi sürecinde Ankara'da olacaklarını söyledi. Tedavisini yürüten hastane personeli için yaptığı kara kalemi hediye eden Ölmez, çalışanların alkışlarıyla hastaneden ayrıldı.

Diğer Haberler

  1. Manavgat Belediyesi'nde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' davasında duruşmalar tamamlandı, yarın karar açıklanacak
  2. Ankara'da sağlıksız koşullarda 40 ton et ele geçirildi; 2 gözaltı
  3. Çorum'da hortum yıktı geçti; 2 yaralı
  4. Kazada hayatını kaybeden çift, hastaneden dönüyormuş
  5. Hakan Bahçetepe hakkında 24 yıla kadar hapis talebi
  6. Arsa satışı konusunda tartıştığı yeğenini 4 el ateş edip, öldürdü
  7. Efes- 2026'da 'sızma harekatı eğitimi'
  8. Fabrikadaki patlamada yaralanan işçi, 6 gün sonra hayatını kaybetti
  9. Deniz üstü rüzgar YEKA için 4 alan belirlendi
  10. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi

© Copyright 2026

DHA