Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

3 milyon 145 bin araçta denetim; 487 bin 127 araca/sürücüye ceza

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında 3 milyon 145 bin 753 aracın denetlendiğini ve 487 bin 127 araca/sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

ABONE OL
Gökhan CEYLAN/ANKARA, (DHA)

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Ocak-6 Şubat 2025 tarihleri arasında okul servis araçlarına yönelik toplam 111 bin 476 adet denetim yapıldığını ve 12 bin 928 sürücü/araca işlem uygulandığını kaydetti. Yerlikaya, 2024 yılında okul servis araçlarının toplam 1674 ölümlü ve yaralanmalı kazaya karıştığını belirterek, "2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte, öğrencilerin okul servislerinde güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla ülke genelinde emniyet ve jandarma trafik ekiplerimizce denetimler arttırıldı. Kazaların önüne geçmek ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Okul servisi sürücülerimiz, lütfen trafik kurallarına uyalım, sizler dünyanın en kıymetli yolcularını taşıyorsunuz" dedi.

TRAFİK DENETİMLERİ

Paylaşımda ayrıca, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 30 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetim verilerine yer veren Yerlikaya, "3 milyon 145 bin 753 araç denetlendi. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 48 sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlalinde bulunan 138 bin 335, periyodik muayenesi yaptırılmamış 25 bin 496, emniyet kemeri kullanmayan 25 bin 701, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 191 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 986 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte; toplam 487 bin 127 araca/sürücüye işlem yapıldı. Lütfen, trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Sakarya merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonunda 14 tutuklama
  2. Şırnak’ta kavga ettiği kuzenini silahla yaraladı
  3. 83 bin 350 adet sentetik ecza hapla yakalanan 2şüpheli, tutuklandı
  4. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  5. Torbalı'daki patlamada gerekçeli karar: Sanıkların 3'ü de asli kusurlu
  6. Otizmli öğrencisini merdiven ittiği ileri sürülen okul müdürünün tahliye talebine ret
  7. Adalar Adliyesi'nin 12 silahın kaybolmasına ilişkin soruşturmada katibin ifadesi ortaya çıktı
  8. Kuyumcu dükkanından hırsızlık girişimine 2 tutuklama
  9. Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1'i ağır 2 yaralı
  10. Otomobil fındık bahçesine uçtu; anne ve kızı yaralandı

© Copyright 2025

DHA