Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

42 kişinin öldüğü apartmanın müteahhiti: Müteahhit değilim, malzeme alımı yapmadım

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği Ekim Apartmanı davasına ilişkin tutuklu bulunan müteahhitlerden Cem Akkaya, duruşmada, müteahhit olmadığını, apartmanın inşaatına malzeme alımı yapmadığını belirterek, "Apartmanı inşa eden kooperatifin üyesiyim. Bina zaten kooperatif usulü inşa edilen bir binadır" dedi.

ABONE OL
Neşet KARADAĞ/ADANA,(DHA)-

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Ekim Apartmanı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı, 42 kişi yaşamını yitirdi. Soruşturma sonunda tutuklanan apartmanın müteahhitleri Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya ile firarda olan teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına devam edildi. Duruşmaya, haklarında 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istenen tutuklu müteahhitler Tamer Erginkoç ile Cem Akkaya, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

BİLİRKİŞİ RAPOR BEKLENECEK

Bazı müştekiler ve tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada sanıklardan Cem Akkaya, müteahhit olmadığını, apartmanın inşaatına malzeme alımı yapmadığını belirterek, "Apartmanı inşa eden kooperatifin üyesiyim. Bina zaten kooperatif usulü inşa edilen bir binadır" diyerek suçlamaları kabul etmeyip, tahliyesini istedi. Müteahhit Tamer Erginkoç da eski savunmalarını tekrarlayıp, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, tutuklu müteahhitlerin tutukluluğunun devamına, Cüneyt Akkaya'nın da yakalanmasına yönelik kararın devamına karar verip, bilirkişi raporunun beklenilmesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Girit Adası'nda 5.9 büyüklüğünde deprem
  2. Bursa'da arazi anlaşmazlığında baltalı, sopalı kavga: 4 yaralı
  3. Okul saldırıları ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulması kararı resmi gazetede
  4. Manavgat’ta eski başkanın tutuklandığı soruşturmada paraların motosikletle taşındığı görüntüler ortaya çıktı
  5. Seyhan Baraj Gölünde kaybolan üniversiteli genç, baygın halde sudan çıkarıldı
  6. Bilal Erdoğan: Bugün gündemimiz çocuklar
  7. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında çekilen görüntü kayıtlarının paylaşılmasına ilişkin başsavcılıktan açıklama
  8. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü altında 7 daire başkanlığı kuruldu
  9. Mattia Ahmet Minguzzi doğum gününde mezarı başında anıldı
  10. Ayrıldığı İlayda'yı 12 el ateş ederek öldürmüştü; ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

© Copyright 2026

DHA