Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

43 madencinin öldüğü faciada, üst düzey yöneticilerin yargılandığı davada savcı mütalaa hazırlayacak

Bartın'ın Amasra ilçesinde 3 yıl önce 43 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin, aralarında eski Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve eski Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner'in de bulunduğu 10 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşma, savcılığın mütalaa hazırlaması için ertelendi.

ABONE OL
Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

Amasra’da 14 Ekim 2022'de TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen grizu patlaması sonrasında 43 madenci hayatını kaybetti. Olaya ilişkin açılan davanın geçen yıl mart ayında görülen duruşmasında 20 sanık, 3 yıl 1 ay 15 gün ile 17 yıl arasında değişen hapis cezaları alırken, 3 sanık ise beraat etti.

BAKANLIKTAN SORUŞTURMA İZNİ

31 Ekim 2024’te hazırlanan bilirkişi raporunun ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aralarında eski TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, eski Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ergün, üst düzey yöneticiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri ile Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEK) müfettişlerinin de bulunduğu 10 kişi hakkında soruşturma izni verdi. Bartın Cumhuriyet Savcılığı tarafından 10 kişi hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 3 aydan 1’er yıla kadar hapis cezası istemiyle, ana duruşmadan ayrı şekilde iddianame hazırlandı. İddianame Bartın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

TUTUKSUZ SANIKLAR KATILMADI

Davanın 2’nci duruşması bugün görüldü. Duruşmaya, hayatlarını kaybeden madencilerin yakınları ile taraf avukatları katıldı. Duruşmaya sanıklar katılmazken, müşteki avukatları davaya katılma taleplerini iletti. Sanık avukatları davaya konu olan yöneticilerin görevlerini eksiksiz olarak yaptıklarını, bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini ve yeniden bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık ve müşteki avukatlarının taleplerini reddederek, dosyayı savcılığa mütalaaya gönderdi. Duruşma, savcının mütalaa hazırlaması için ertelendi.

Diğer Haberler

  1. Husumetlisini bacağından bıçakladı
  2. Düğünde havaya ateş açtı, izne gelen uzman çavuşun ölümüne neden oldu
  3. Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
  4. Fon soruşturması: Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel hakkında yakalama kararı
  5. Karabük’te sahte para operasyonu: 1 tutuklama
  6. ‘Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek’ paylaşımı yapan Ali Tarakcı tutuklandı
  7. Bilal Erdoğan: Kitap, bütün güçlü toplumların temelinin olmazsa olmazı
  8. Evli çift, evlerinde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu
  9. Sitenin bahçesine konan leyleğe sahip çıkıp, balık ve etle besliyorlar
  10. Diyarbakır’da devrilen otomobildeki 4’ü çocuk, 9 kişi yaralandı

© Copyright 2026

DHA