Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

5 turistin öldüğü kaza öncesi safari cipinde son görüntüler ortaya çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde safari aracının devrildiği kazada hayatını kaybeden Iraklı 5 turistin son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, cipteki turistlerin birbirlerini su tabancası ile ıslatarak, eğlendikleri görüldü.

ABONE OL
MUĞLA, (DHA)

Kaza, 24 Ağustos günü saat 16.30 sıralarında Armutalan Mahallesi Datça yolunda meydana geldi. Marmaris'ten Datça'ya Iraklı turistleri taşıyan Murtaza Arslan (58) yönetimindeki 66 DC 170 plakalı safari aracı cip, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp devrilerek metrelerce sürüklendi. Bu sırada arakadan gelen Ali Kudret Temizkalay yönetimindeki 20 ACY 932 plakalı otomobil de devrilen cipe çarptı. Üstü açık cipten yola savrulan turistlerden Ali Jawdat Kadhim, Mohammed Saddar Jabbar, İbrahim M. Haalamar, Ayad Mustafa Abdulhafed ve Hayder Fadhıl Jalil Almasslaw hayatını kaybetti.

Mustafa Tharmur (25), Doaa Mahommed (23), Çayn Şuayp Mohammed (30) ile ismi öğrenilemeyen bir turist yaralandı. Cip sürücü Arslan ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, kazadan kısa bir süre önce, turistlerin cipte su tabancalarıyla birbirlerini ıslatarak, eğlendikleri son görüntüler ortaya çıktı.

CİPİN ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda safari cipinin devrilmesi sonucu Ayad Mustafa Abduhafed (61), Mohammed Sattar Jabbar (34), Alı Jawdat Kadhım (31), Hayder Fadhıl Jalıl Almaslawı (51) ve İbrahim Alaamar'ın (60) yaşamını yitirdiği; Mustafa Tharmur (25), Doaa Mahommed (23), Çayn Şuayp Mohammed'in (30) ise yaralandığı kazadaki diğer yaralının da adı belirlendi. Cipteki diğer kişinin Mustapha Tharmer (28) olduğu tespit edilirken, yaralıların tedavilerinin sürdüğü belirtildi.




Öte yandan kazadan sonra gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cipin şoförü Murtaza Arslan tutuklandı; tur şirketinin sahibi Cemile A., adli kontrol şartı ile cipe çarpan otomobilin sürücüsü Ali Kudret Temizkalay ise serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. Manisa'da otelde çıkan yangın zarara yol açtı
  2. Kağıthane’de eşini silah çekip darbeden Bilal: Burun estetiği yaptırıp benden boşanmak istedi
  3. Demir yüklü TIR'ın dorsesinden 37 kaçak göçmen çıktı
  4. Takla atıp uçuruma yuvarlanan otomobildeki 3 kişi yaralandı
  5. Kağıthane’de baltayla kuaförü basan saldırgan yakalandı: Param sende kalmasın dedim klimaya vurdum
  6. Bodrum açıklarında 39 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalandı
  7. AB destekli proje ile Ege Bölgesi’ndeki yabani pancarları inceleyecekler
  8. Eşi ve bacanağını öldürdükten sonra çorba içmeye gitmiş
  9. Kendisini 'Lübnanlı Murat' olarak tanıttı; turist kadını dolandıran şüphelinin 'Hataylı İsmail' olduğu anlaşıldı
  10. Mevzuata aykırı 'kasım indirimleri'ne 12,9 milyon lira ceza

© Copyright 2025

DHA