Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

6 çocuk annesi Songül'ü tabancayla vuran eşi adliyeye sevk edildi

Kırklareli'de, 6 çocuk annesi eşi Songül Akbaş'ı (44), hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına karşın tabancayla vurarak öldüren Zeynel Abidin Akbaş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ABONE OL
Ali Can ZERAY/KIRKLARELİ, (DHA)

Olay, dün akşam Akalar Mahallesi Namazgah Caddesi'ndeki bir apartmanın 2'nci katında meydana geldi. Songül Akbaş, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eşi Zeynel Abidin Akbaş tarafından evde tabancayla vuruldu. Bu sırada evde bulunan çiftin kızları Melek Akbaş ise evin balkonundan atladı.

Silah seslerini duyan komşuları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İtfaiyenin kapısını açmasıyla eve giren ekipler, Songül Akbaş'ı mutfakta başından vurulmuş halde yaralı buldu. Olay anında evin balkonundan atlayan kızları Melek Akbaş'a ise ilk müdahalesi apartmanın önünde yapıldı. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından anneyle kızını, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Songül Akbaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, vücudunda kırıklar olan kızının tedavisi ise sürüyor.

Olaydan sonra koşarak kaçmaya çalışan Zeynel Abidin Akbaş ise polis tarafından yakalandı. Kırklareli Aile Mahkemesi tarafından 30 Eylül'de hakkında verilmiş 1 ay süreyle önleyici tedbir kararı bulunduğu belirtilen Akbaş, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Songül Akbaş'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Van'a gönderildi.

'SENDEN BANA KOCA OLMAZ' DEDİ, SİNİRLENDİM TABANCA İLE ATEŞ ETTİM'

Kırklareli'de 6 çocuk annesi eşi Songül Akbaş'ı hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına karşın tabancayla vurarak öldüren Zeynel Abidin Akbaş, savcılıktaki sorgusunun ardından, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemede savunmasını yapan Akbaş, 28 yıldır evli olduğu eşinin son ayda dini gruplara sempati duyduğunu ve bu yüzden sürekli kavga ettiklerini ileri sürdü. Eşiyle konuşmak için eve gittiğini öldürmek amacı olmadığını söyleyen Akbaş, "Eşim bazı dini gruplara sempati duymaya başladı ve onlarla temas içindeydi. Bundan 2 ay önce evi terk edip, Tokat'a gitti. Büyük oğlum oraya gidip kendisini tekrar eve getirdi. Daha sonra, 'ben seninle aynı evde yaşamak istemiyorum' dedi. Uzaklaştırma kararım olduğu için eve gidemiyordum. Dün evin yakınlarında eşimi bir marketten çıkarken gördüm ve peşine takılıp konuşmak istediğimi söyledim. Girdiğim evde kızım Melek vardı ve konuşmaya başladık. Ben eve dönmek, barışmak istediğimi söyledim. O da bana, 'seni istemiyorum, senden bana koca olmaz' dedi. Bunun üzerine  sinirlendim ve tabanca ile ateş ettim. Ben konuşup barışmak için gitmiştim, öldürmek istemedim" dedi.

Mahkeme sanık Akbaş'ı 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Diğer Haberler

  1. Büyükçekmece'de motosikletle hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü
  2. Eskişehir’de kayıp öğretmeni arama çalışmalarına kurbağa adamlar da katıldı
  3. Bitlis'te durdurulan 2 araçta 6 kilo skunk ele geçirildi
  4. Gaziantep'te 1 milyon 350 bin TL'lik kaçak elektronik eşya ele geçirildi
  5. Trabzon'da 8 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgaya ilişkin 16 gözaltı
  6. Manisa'da eşini öldürüp, Ağrı'da yakalanan şüpheli tutuklandı
  7. İzmir'de yılbaşı öncesi sahte ve kaçak içki operasyonu; 3 tutuklama
  8. Kartepe’de kar manzarası
  9. 'Yılın kelimesi' önerileri halk oylamasına açıldı
  10. Havayolu Gümrük Beyan Sistemi, tüm uluslararası havalimanlarında yaygınlaştırılacak

© Copyright 2025

DHA