Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

6 katlı binanın çatısından düşmekten, beline bağladığı iple kurtuldu

Erzurum'da 6 katlı binanın çatısındaki karı temizlerken ayağı kayan 3 çocuk babası Hüseyin Ergün (51), beline bağladığı iple düşmekten kurtuldu. Binanın bacasına sardığı ipin bir ucunu da beline dolayan Ergün, “5 dakika asılı kaldım. Hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti” dedi.

ABONE OL
Oktay POLAT/ERZURUM,(DHA)-

Olay, Palandöken ilçesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Yöneticiliğini yaptığı 6 katlı apartmanın çatısında biriken karları temizlemek isteyen Hüseyin Ergün, bacaya sardığı ipin bir ucunu da beline bağlayarak çalışmaya başladı. Çatıda buz oluşmasını engellemek için karları kürekle atan Ergün'ün ayağı kaydı. Kontrolünü sağlayamayan Ergün, 6 katlı binanın çatısından düşmekten beline sardığı iple kurtuldu. Belindeki iple çatıda asılı kalan Ergün'ün yardımına, o sırada bölgeden geçenler koştu. Binanın çatısına çıkanlar, ipte asılı kalan Ergün'ü çekerek kurtardı.

Komşularının ziyaret edip, 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunduğu Hüseyin Ergün, "Bu sene Erzurum'da kış çok çetin geçti. Cemre de düşünce karlar erimeye başladı. Çatıda yarım metreye kadar buz kütlesi oluştu. Apartmanımız 4 daire üzerine, bütün dairelerimiz akmaya başladı. Ben de bu karları temizlemek için çatıya çıkmıştım. Zaten 3-4 gündür aralıklarla temizliyordum. Tabii tedbirlerimi alarak, halatım falan vardı. Onları belime kuvvetli şekilde bağlamıştım. Ufak bir kar kütlesi ayağımın altına gelince beni kaydırdı. Halatla beraber beni çatıdan aşağıya düşürdü.

Tabii o anda ani bir refleksle ipe sarıldım. İpi bırakmadım, öylece 5 dakika kadar asılı kaldım. Çocuklarımı camdan, balkondan gördüm. Üzülmesinler diye onlara fazla bakmadım. Ağlıyordular onları duyabiliyordum. O an hayatım bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Allah herkesin çocuklarını bağışlasın. Benim de 1 engelli çocuğum var, 16 yaşında, ilk önce o aklıma geldi. Kızlarım aklıma geldi, eşim, annem kardeşlerim. İnsan ister istemez korkuyor, tereddüt ediyor. Beni kurtarmaya çatıya çıkan arkadaşları da tanımıyordum. O anın telaşesiyle, paniğiyle toplaşan vatandaşlardan yukarıya 2 arkadaş çıktı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onların da çok büyük emeği oldu, şu an konuşabiliyor olmamda. Kızlarıma söz verdim, artık çatıya çıkmayacağım" diye konuştu.

Babasını çatıda görünce ağladığını anlatan Didar Cemile Ergün (10), "Komşumuz aradı, 'Baban nerede?' diye sordu. Karları temizlemek için çatıya çıktığını söyledim. 'Çatıda birisi asılı' dedi biz de hemen koşup baktık. Babam olduğunu görünce ağlamaya başladık. O kurtulana kadar çok ağladık. Elim ayağım titredi. Ambulans geldi babamın iyi olduğunu söyleyince sakinleştik" dedi.

Diğer Haberler

  1. Yahşihan Belediyesi'nde 'İcbar yoluyla irtikap' soruşturması sanıklarının yargılanmasına devam edildi
  2. Hatay’da minibüs, otomobille çarpıştı: 5 yaralı
  3. Emekliye ayrılan İstanbul İl Nüfus Müdürü Babaoğlu için veda gecesi düzenlendi
  4. Avcılar’da güzellik merkezi süsü verilen iş yerinde sahte altın üretimine operasyon
  5. Çekmeköy’de tartıştığı kişiyi pompalı tüfekle vurup yaraladı; motosikletle kaçtı
  6. Bolu’da 3.1 büyüklüğünde deprem
  7. Sanatçı Fatih Ürek hayatını kaybetti
  8. Hafif ticari araç, fındık bahçesine yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı
  9. ‘Doktoralı Öğretmenler Koordinasyon Ekibi’, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’ni ziyaret etti
  10. Kangal cinsi köpeği av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı

© Copyright 2026

DHA