Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

6 yaşında evlendirme davası: Sahte yaş tespit raporuyla ilgili  4 gözaltı

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili H.K.G.’nin 2012 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesi'nden yaşını büyük göstermek için alınan ‘sahte kemik yaşı tespit’ raporu ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden  M.E.M sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABONE OL
Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) -

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, H.K.G.'nin 2012 yılında 14 yaşındayken gittiği doktor muayenesinde, istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Olayın savcılığa yansıması üzerine, H.K.G.'nin yaşının tespit edilmesi için kemik yaşı raporu alınmıştı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda H.K.G.'nin yaşı 21 olarak tespit edilmiş ve takipsizlik kararı verilmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 yıl sonra başlatılan ‘sahte rapor' alınmasına ilişkin soruşturma 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden  M.E.M sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Diğer Haberler

  1. Ordu’da denizde kaybolan Aytekin’i arama çalışmaları 2’nci gününde
  2. 'Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü’ davasında duruşma devam ediyor
  3. Evden altın çalan şüpheli yakalanıp, tutuklandı
  4. Polis memurunu, atıldığı gece kulübüne silahlı saldırı düzenlerken vurmuş
  5. İzmir'de 15 kilo skunk ele geçirildi: 3 tutuklama
  6. Rafting yapan 52 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
  7. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 58’inci duruşma
  8. Diyarbakır’da çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne operasyon: 15 tutuklama
  9. Manisa’da iki kamyonun çarpıştığı kazada sürücüler öldü, 1 yaralı
  10. Denizli’de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı

© Copyright 2026

DHA