Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AB Delegasyon Başkanı Landrut: Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı çok talihsizdir

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Nikolaus Meyer-Landurt, "Türkiye'de 2022 yılında 334 kadın öldürüldü, 245 kadın da şaibeli şekilde hayatını kaybetti. Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından derinden üzüntü duyuyoruz ve dünya çapında olumsuz bir mesaj verdiğine inanıyoruz." dedi.

ABONE OL
Şaduman TÜRKAY-Ali Eren İĞDE/ANKARA, (DHA)-

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi ve AB Türkiye Delegasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nden başlayarak, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar 'Bahanesi Yok' sloganı ile kadına yönelik şiddetle mücadele kampanyası başlattı.  Kampanya'nın Ankara'da yapılan tanıtımına, BM Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut katıldı. BM Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova, pek çok ülkenin aile içinde şiddetle ilgili yasalar çıkardığını, 147 ülkede de iş yerinde cinsel tacize ilişkin yasalar bulunduğunu söyledi. Varbanova, 16 günlük kampanya boyunca yasaların hayatları koruma ve dönüştürme konusundaki hayati önemini vurgulayacaklarını aktardı. 

'ÇEKİLME KARARINDAN DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ'

Büyükelçi Meyer-Landrut, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı 16 günlük aktivizm günü başlattıklarını belirterek, "10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 75'inci yıl dönümüne yol açan toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı 16 günlük aktivizm gününü başlatıyoruz. Dünya çapında, neredeyse her 3 kadından biri, genellikle yakın bir partnerden fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalıyor. Türkiye'de 2022 yılında 334 kadın öldürüldü, 245 kadın da şaibeli şekilde hayatını kaybetti. Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme konusundaki kararı çok talihsizdir. Bildiğiniz gibi İstanbul Sözleşmesi, dünya genelinde kadınlara ve kız çocuklarına temel yasal korumayı sağlamayı amaçlayan, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadeleye yönelik ilk uluslararası yasal olarak bağlayıcı araçtır. Bu nedenle, Türkiye'nin bu sözleşmeden çekilme kararından derinden üzüntü duyuyoruz ve dünya çapında olumsuz bir mesaj verdiğine inanıyoruz" diye konuştu.

 

Diğer Haberler

  1. Diyarbakır’da çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne operasyon: 15 tutuklama
  2. Manisa’da iki kamyonun çarpıştığı kazada sürücüler öldü, 1 yaralı
  3. Denizli’de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı
  4. Zorla aracına bindiği kadını istediği yere götürtüp, para ve kolyesini aldı
  5. Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
  6. Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
  7. Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı
  8. Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin'in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli adliyeye sevk edildi
  9. Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü İstanbul'da kutlandı
  10. AFAD ve TSK Venezuela’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor

© Copyright 2026

DHA