Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABB'ye 'konser soruşturması'nda 5 şüpheli tutuklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021-2024 yılları arasındaki konser harcamalarına ilişkin yürütülen usulsüzlük soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden 5’i adli kontrol, 9’u ise tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

ABONE OL
Umutcan ÖREN-Batuhan DURNAOĞLU/ANKARA, (DHA)-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABB tarafından 2021-2024 yılları arasında düzenlenen konserlere yönelik yapılan harcamalarında kamu zararı oluştuğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından düzenlenen tevdii raporu, MASAK incelemesi, Sayıştay incelemesi, bilirkişi raporlarına göre, 32 konser hizmet alımında idarenin 154 milyon 453 bin 221,60 TL zarara uğratıldığı tespiti üzerine şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Salı günü düzenlenen operasyonda eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H.A.B., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili/eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.E., eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.Z., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili A.A.Ç, ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili C.A., ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili K.B., Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon şirketi sahibi O.E., Universe Production Organizasyon şirketi sahibi S.E., Festiva ve Enfest Organizasyon Turizm şirketi ortakları K.A. ve S.Ç., Gurudan Turizm Danışmanlık Organizasyon şirketi ortağı A.A., Yalınayak Gıda Organizasyon Turizm şirketi ortakları E.D. ve L.E. ve 1 belediye çalışanı olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün 'Görevi kötüye kullanma' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyede sorgusu sürüyor.

9 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) yönelik yürütülen konser soruşturmasında gözaltına alınan 14 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından getirildikleri adliyede savcılık tarafından sorgulandı. Savcılık, eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H.A.B., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.E., eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.Z., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili A.A.Ç., ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekilleri C.A. ve K.B., Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon şirketi sahibi O.E. ile Festival ve Enfest Organizasyon şirketinin ortakları K.A. ve S.Ç.’yi, 'zimmet' ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlarından tutuklamaları, Univerce şirketi sahibi S.E., Gurudan şirketi sahibi A.A., Yalınayak şirketi ortakları E.D. ve L.E. ile ABB çalışanı O.C.T.’yi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle Sulh Ceza mahkemesine sevk etti.

ŞÜPHELİLERDEN 5'İ TUTUKLANDI, 9'U ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nce verilen karara göre, eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı H.A.B., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili ve eski Daire Başkan Vekili H.E., eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili H.Z., Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon San. Tic. Ltd. Şti. sahibi O.E. ile Festiva ve Enfest Organizasyon Turizm San. Tic. Ltd. Şti. ortağı S.Ç. tutuklandı.

Şüphelilerden eski ABB yöneticileri A.A.Ç., C.A., K.B. ile Festiva ve Enfest Organizasyon ortağı K.A., Univerce Şirketi sahibi S.E., Gurudan Şirketi sahibi A.A., Yalınayak Şirketi ortakları E.D. ve L.E. ile ABB çalışanı O.C.T. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü İstanbul'da kutlandı
  2. AFAD ve TSK Venezuela’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
  3. Mustafa Topaloğlu ‘Gangnam Style’a karşı ‘Bambam Star’ şarkısı ile başarı hedefliyor
  4. Manisa’da ot yangını sonrası taşlı sopalı kavga: 6 gözaltı
  5. ABB’den yağmur suyu mazgalları açıklaması
  6. Çanakkale’de denizde kaybolan kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı
  7. Vali Varol'dan Kuşadası'na LGBT'li yolcuları getirecek kruvaziyerle ilgili açıklama
  8. Türkiye'den Venezuela'ya arama kurtarma ve insani yardım desteği
  9. Dereye düşen kamyonette kaybolan oğlunun cansız bedenine ulaşıldı; baba aranıyor
  10. Silivri'de otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

© Copyright 2026

DHA