Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Abdullah Özdemir: AK Parti son anketlerde yüzde 4 önde

Türkiye Basın Federasyonu tarafından düzenlenen 'Anadolu Sohbetleri' programında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir "Türkiye geneli yapılan son anketlerde AK Parti olarak en yakın partinin 4 puan önündeyiz. İstanbul'da da bu fark yaklaşık yüzde 2 seviyelerinde" dedi.

ABONE OL
Emre KURT/İSTANBUL,(DHA)

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye Basın Federasyonu’nun (TÜBAF) düzenlediği etkinlikte gazetecilerle bir araya geldi. Zeytinburnu Belediyesi Mozaik Restoran’da gerçekleşen buluşmada konuşan Özdemir, İstanbul’daki teşkilat çalışmalarından İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN SEVDASI OLAN ŞEHİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a verdiği önemi hatırlatan Özdemir, "Cumhurbaşkanımızın sevdası olan bir şehir, İstanbul’a çok önem verir. Biz de İstanbul teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımızın verdiği önemi fazlasıyla yerine getirme gayretindeyiz" dedi. Her mahallenin kendi hikayesi olduğunu söyleyen Özdemir, "Bu hikayeleri tanıyarak, bu hikayelerden çıkacak veriler üzerine yönetmek mümkündür. İstanbul’u birkaç ilçeye göre şekillendiremezsiniz, tüm sosyolojisinin farkında olarak İstanbul’u yönetmeniz gerekir. Bu yüzden ‘Her Mahallesiyle Her Hikayesiyle İstanbul’ sloganıyla yola çıktık" diye konuştu.

'SANDIK SORUMLULARINI HAZIRLIYORUZ'

Özdemir, "Mahalle teşkilatlarımız hazır. Şimdi sandık sorumlularını tamamlıyoruz. 30 binin üzerinde sandığımız var. 60 binin üzerinde sandık görevlimiz kısa bir zaman sonra hazır olacak. Her bir sandık sorumlumuz haftada iki hane ziyareti yapacak" diye konuştu.

'İTİRAFÇILAR BEYLİKDÜZÜ’NDEN ÇEKİRDEK KADRONUZ'

İBB’ye yönelik yolsuzluk operasyonuna da değinen Özdemir, "İtirafçılar Beylikdüzü’nden itibaren birlikte çalıştığınız çekirdek kadronuz. Bu ahtapot İstanbul’dan sonra CHP’yi de ele geçirince bütün belediye başkanlarını bu kadro belirledi. Biz bu konunun siyasal zemine çekilmemesi için uzak durduk. İddianameler ortaya çıktığında sürecin toplum nezdinde anlaşılacağına eminiz" dedi.

'HİZMETSİZLİKLE BORCU YÜZDE 30 ARTTIRDINIZ'

Özdemir, Kadir Topbaş döneminde yılda 450 otobüs alınırken, son 6 yılda sadece 240 otobüs alındığını hatırlatarak “

"İstanbul’da hizmet göremiyoruz. Bu hizmetsizlikle borcu yüzde 30 artırmışsınız. Metro kredilerini bile amacı dışında kullandınız, bu bir suçtur" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE’DE YÜZDE 4, İSTANBUL’DA YAKLAŞIK YÜZDE 2 ÖNDEYİZ'

Son anketlere değinen Özdemir, "Türkiye geneli yapılan son anketlerde AK Parti olarak en yakın partinin 4 puan önündeyiz. İstanbul’da da bu fark yaklaşık yüzde 2 seviyelerinde" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Nusaybin’de 6'ncı kattan düşen çocuk, ağır yaralandı
  2. Kuşadası'nda sağanak yaşamı olumsuz etkiledi
  3. Adliye önündeki cinayette baba ve avukat oğlu hakkında verilen karar bozulmuştu; reddihakim talebi
  4. Hiç gitmediği 5 ilden 18 trafik cezası geldi
  5. 62 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldı
  6. MKE fabrikasında 5 işçinin öldüğü patlamanın davasında 5 sanığa hapis cezası
  7. Marmaris'te fırtınada 3 gezi teknesi karaya oturdu
  8. 'İstanbul'da bir ayda 60 kişi mantar zehirlenmesi nedeniyle hastaneye başvurdu'
  9. Dereye uçan otomobilde sıkışan sürücü yaralandı
  10. Tartıştığı kayınpederi ve kayınbiraderini öldürdü

© Copyright 2025

DHA