Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adana’da İsrail protestosu; ABD Konsolosluğu'na taşla saldırdılar

Adana'da çok sayıda sivil toplum örgütü, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na gerçekleştirdiği saldırıyı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu önünde slogan ve tekbirlerle protesto etti. Protesto sonrası yaklaşık 200 kişi, ABD Konsolosluğu'na taşlı saldırıda bulundu.

ABONE OL
Gökhan KESKİNCİ/ ADANA, (DHA)-

Gazze'ye ulaşmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na İsrail donanması tarafından baskın yapılmasına Adana'da sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

Çok sayıda kişi, İsrail'in saldırılarını protesto etmek için ABD Adana Konsolosluğu önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları olan kalabalık, İsrail karşıtı sloganlar attı.

Sivil toplum örgütü temsilcilerinin konuştuğu protestoda tekbir ve tevhidler yükseldi. Alanda toplanan kalabalık, filodakiler için dualar etti. Protesto sonrası kalabalık içerisinden yaklaşık 200 kişilik grup, Girne Bulvarı'nı trafiğe kapatıp, ABD Konsolosluğu'na taşla saldırdı.

Polisin uyarıları sonrası eylemlerini durduran kalabalık, konsolosluk önündeki bekleyişini sürdürüyor.


Diğer Haberler

  1. Kafede iki grubun silahlı kavgasında yaralanan müşteri, hayatını kaybetti
  2. Çorum'da husumetlisini tabancayla vurarak ağır yaraladı
  3. Balıkesir'de 4.1 ve 4.4 büyüklüğünde deprem
  4. Kartalkaya Otel Yangını Araştırma Komisyonu üyeleri TBMM'de basın toplantısı düzenledi
  5. Giresun merkezli 12 ilde siber dolandırıcılık operasyonu; 25 tutuklama
  6. İstanbul'da yasa dışı bahis soruşturması: 2 şüpheli tutuklandı
  7. Kuruçeşme'de bulunan cesedin Rus yüzücüye ait olduğu DNA testi ile tespit edildi
  8. Muğla’da kuvvetli fırtına etkili oluyor
  9. Şarkıcı Güllü’nün kızı Gülter’in eski sevgilisi gözaltına alındı
  10. Sakarya'da 1'i yolcu otobüsü 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 ölü, 27 yaralı

© Copyright 2026

DHA