Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adana'da sahte avukat adliyede dolaşırken yakalandı

Adana’da, sahte avukat kimliği ve cübbesi ile kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırmaya çalıştığı belirtilen Betül. S. (37), adliye koridorunda gezerken yakalandı. Adliyeye sevk edilen Betül S., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

ABONE OL
Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Adliyesi’nde başka bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlikle kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırmaya çalıştığı bilgileri üzerine Betül S. hakkında soruşturma başlattı. Betül S.’nin, avukat cübbesiyle adliye ve mahkeme salonları ile baro lokalinde fotoğraf çektirip, sosyal medya hesaplarından paylaştığı tespit edildi.

Polis, hakkında yakalama kararı çıkarılan Betül S.’yi, adliye koridorunda gezerken yakaladı. Şüpheli Betül S. gözaltına alınırken, evinde yapılan aramada ise sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ile dolandırıcılık eylemlerinde kullandığı değerlendirilen çok sayıda adli evrak ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi’, ‘özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edilen Betül S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diğer Haberler

  1. Annesi kanserle mücadele eden Türkiye 37’ncisi Hiranur’un hedefi tıp fakültesi
  2. 30 yıllık çift, aynı gün yaşamını yitirdi, yan yana defnedildi
  3. Kendilerini banka personeli olarak tanıtıp 50 milyon lira dolandırdılar
  4. Cinayete kurban gittiği değerlendirilen Evindar'ın cesedi aranıyor
  5. Yuvadan çıkamayan yavru carettalar denizle buluşturuldu
  6. 16 yaşındaki Mehmet Yağız’ı bıçaklayarak öldüren akranına 16 yıl hapis cezası
  7. Aşırı sıcakta bakımsız klima yangınlara neden olabilir
  8. UNESCO bu yıl Türkiye'yi unuttu
  9. Cam silerken 3'üncü kattan düşüp ağır yaralandı
  10. Futbolculara demans uyarısı: Sık kafa topuna çıkanlarda risk artıyor

© Copyright 2026

DHA